"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ - ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Έχω διατελέσει επί 9 χρόνια διοικητής Τροχαίας Αυτοκ/μων Μαγνησίας και έχω αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιπτώσεις διέλευσης οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων από την ΠΑΘΕ, κυρίως με λεωφορεία αλλά κ ΙΧΕ αυτ/τα.

Σε κάθε διέλευση ορίζονταν 4-6 συνήθως περιπολικά της Υπηρεσίας αλλά κ άλλων υπηρεσιών και αποστολή μας ήταν η ασφαλής διέλευση από την περιοχή ευθύνης μας με σχέδιο ως προς την ταχύτητα κίνησης, την συγκέντρωση όλων μαζί και την προσπάθεια πρόληψης επικίνδυνων ενεργειών των οπαδών σε βάρος τρίτων.
Βεβαίως σε κάθε διέλευση είναι παρών ο διοικητής κ αναλόγως δίνει τις οδηγίες στο προσωπικό. Ταυτόχρονα αναφέραμε στην προϊσταμένη Υπηρεσία ως προς τον αριθμό των οχημάτων την ώρα παραλαβής συνοδείας και παραδόσεως στην... επόμενη Υπηρεσία τον αριθμό των οχημάτων, την συμπεριφορά των οπαδών (αν πετάνε αντικείμενα κλπ) και γενικά κάθε τι που ενδιέφερε. Δύσκολη αποστολή ομολογώ με πολύ άγχος συναισθανόμενος τη σημασία και τις τυχόν επιπτώσεις σε βάρος των διερχομένων πολιτών.
Η τυχαία στάση αυτών δημιουργούσε πολλά προβλήματα διότι έμπαιναν μέσα στην Εθνική οδό φωνάζοντας συνθήματα πετώντας πέτρες κλπ και φροντίζαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να συνεχίσουν την κίνηση τους.
Αυτό γίνονταν διότι η αντιμετώπιση τυχόν εκτροπών απαιτεί ειδική εξάρτηση - εξοπλισμό κ εκπαίδευση αλλά και συγκροτημένες αντίστοιχες διμοιρίες κοινώς ΜΑΤ κάτι που δεν είχαμε πάντοτε !!!
Οπότε πως θα αντιμετωπίσεις 200- 1000 περίπου οργανωμένους οπαδούς ? Με τροχονόμους ???.
Και για να έρθω στις καρατομήσεις διοικητών τροχαίας αυτ/μων από όπου διήλθαν οι οργανωμένοι Κροάτες οπαδοί.
Τι έπρεπε να κάνουν? Ότι ακριβώς προβλεπόταν και διατάχθηκαν ως Τροχαία έκαναν. Δηλ. να φροντίσουν να μην συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διέλευση τους και να αναφέρουν όσα προείπα. Εάν τα έκαναν αυτά γιατί καρατομήθηκαν? Τι ήθελε το Υπουργείο να κάνουν οι τροχονόμοι επέμβαση? Ούτε για ανέκδοτο δεν κάνει !
Γνώριζε έγκαιρα το Υπουργείο για την επικείμενη κίνηση - διέλευση ? Ναι.
Γιατί δεν τους απαγορεύτηκε η είσοδος στα σύνορα ?
Ή εάν όχι στα σύνορα γιατί όχι με σχέδιο οργανωμένα με αντίστοιχες δυνάμεις κάπου κοντά στα σύνορα η όπου ήταν πρόσφορο ?
Μπορούσε? Άνετα κυριολεκτικά!
Θα γινόταν έλεγχος των οχημάτων και σωματικός με τυχόν συλλήψεις και επιστροφή των λοιπών στη χώρα τους.
Δεν έγινε ! Γιατί???
Επειδή γνωρίζω την ανώτατη ηγεσία του Υπουργείου, οι οποίοι αντιμετώπισαν πάρα πολλά τέτοια παρόμοια, είμαι σίγουρος ότι αφού ενημερώθηκε ο Υπουργός η εντολή του ήταν διακριτική παρακολούθηση για να μην θιγούν οι γείτονες μας (είναι τακτική ελληνική αυτή των τελευταίων δεκαετιών !!!) και επέμβαση εάν παρεκτραπούν. Όμως, αφού έφτασαν μέχρι εκεί που έφτασαν τότε πιστέψτε με για πολλούς λόγους δεν ήταν πλέον εύκολο. Είχε χαθεί το παιχνίδι πια !
Και εκ των υστέρων καρατομούνται οι Αξιωματικοί ως εύκολη λεία γαρ !!
Και ο διευθυντής της Δ/νσης Αντιμετώπισης Βιας γιατί ? Δεν ενημέρωνε ως όφειλε? Τι έπρεπε να κάνει και δεν το έκανε?
Τις ευθύνες του Υπουργού αλλά και των Γενικών Γραμματέων που είναι πρώην αρχηγοί την πληρώνουν κάποιοι που είναι εύκολη λεία για τα "ματιά του κόσμου".
Αλήθεια ?
Πιστεύετε ότι εάν έδινε εντολή το Υπουργείο δεν θα μπορούσαν να τους σταματήσουν αμέσως μόλις μπήκαν στην Ελληνική επικράτεια και σίγουρα όχι στην Αθήνα ? ΑΝΕΤΑ σας διαβεβαιώνω. Ειδικά ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας είναι τόσο έμπειρος και γνώστης και ικανός που σε χρόνο μηδέν θα τους είχε εξουδετερώσει δίχως να συμβεί το παραμικρό.
Και τώρα την πληρώνουν κάποιοι Αξιωματικοί για να κρύψουν κάποιοι πολιτικοί τις ευθύνες τους και την ασχετοσύνη τους και αυτό δεν τους τιμά και εμάς ως χώρα βεβαίως.
Η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις και το πυροσβεστικό σώμα και το λιμενικό διαθέτουν ικανότατους Αξιωματικούς και προσωπικό γενικότερα που κινδυνεύουν πολλές φορές για να ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους και έχουν θυσιαστεί επίσης και θλίβομαι γιατί περνάει η εικόνα διάλυσης των σωμάτων αυτών εξαιτίας ανίκανων και ανεύθυνων πολιτικών που δημιουργούν μόνο ερείπια, δίχως αξιοπρέπεια που το μόνο τελικά που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η καρέκλα τους ενώ για όλα φταίνε τρίτοι !!!
Ένα ακόμη θύμα λοιπόν εξαιτίας αυτών των πολιτικών. Και πόσα ακόμα θα δούμε !
Όλη η Ελλάδα πενθεί για τον χαμό του παλικαριού .Όλοι λυπηθήκαμε και πιστεύω περισσότερο αυτοί που αν τους άφηναν θα μπορούσαν σίγουρα να το προλάβουν.
Τα Σώματα αυτά χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας με έργα και κυρίως να τους αφήσουν επιτέλους να κάνουν αυτό που πρέπει και ξέρουν πολύ καλά να κάνουν και γι αυτό που έχουν ορκιστεί και τότε θα δείτε τι θα πει Έλληνας ένστολος !!!

Μανωλάς Αριστοτέλης
Αντιστράτηγος εα. ΕΛ.ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: