"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Τι θα πρέπει να ακούσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χαλκιδική

Του Θωμά Καπλάνη*

Επειδή δεν συμβαίνει συχνά να έρχεται στη Χαλκιδική ο Πρωθυπουργός ή ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός, καλό είναι να ακούσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεθαύριο ότι:
- Τα φράγματα, που επί 50 και πλέον χρόνια σχεδιάζονται και μελετούνται, αποτελούν έργα ζωτικής σημασίας για το νομό μας.

- Είναι αδιανόητο να συνδέεται η Θεσσαλονίκη με την πρωτεύουσα του πιο τουριστικού νομού της Β. Ελλάδος με αυτόν τον επικίνδυνο και απόλυτα ακατάλληλο δρόμο.

- Τα οδικά κυκλώματα Σιθωνίας, Κασσάνδρας (πλην του τμήματος Μουδανιών - Κασσανδρειας) και Β. Χαλκιδικής χρειάζονται άμεσα νέα χάραξη ή έστω διαπλατυνση του ήδη υφιστάμενου οδοστρώματος.

- Οι κάθετοι οδικοί άξονες που θα συνέδεαν την Εγνατία Οδό με την Χαλκιδική στην περιοχή του Σταυρού και του Αγίου Προδρόμου δεν κατασκευάστηκαν ποτέ.

-Οι τουριστικές υποδομές στο νομό μας είναι ανύπαρκτες.

-Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν καθημερινά πολύ σοβαρά προβλήματα τα όποια απαιτούν άμεση επίλυση.

- Ο πληθυσμός της Χαλκιδικής μειώθηκε αισθητά και τα χωριά μας ερημώνουν από την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση.

Και επειδή η έναρξη της θητείας της νέας Κυβέρνησης συμπίπτει χρονικά με την ανάδειξη των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών, θα μπορούσαν τα ζητήματα αυτά να αποτελέσουν την βάση για ένα καινούριο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με το οποίο οι Δήμοι και η Περιφέρεια (με την συνδρομή φυσικά της Κυβέρνησης) θα κατάφερναν να αναδείξουν προς όφελος των κατοίκων αλλά και της εθνικής οικονομίας τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης που έχει η Χαλκιδικής μας. 

     *Θωμάς  Καπλάνης

Π. Δήμαρχος Πολυγύρου,

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

1 σχόλιο:

mpatsios2277@gmail.com είπε...

Παλιέ συνάδελφε,
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Θα πρέπει επίσης να μάθει ο κ. Μητσοτάκης ότι:
«Οι κάθετοι οδικοί άξονες που θα συνέδεαν την Εγνατία Οδό με την Χαλκιδική στην περιοχή του Σταυρού και του Αγίου Προδρόμου δεν κατασκευάστηκαν ποτέ», και ότι ο ήδη υπάρχων δρόμος που συνδέει και εξυπηρετεί τους δύο νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, τμήμα Απολλωνίας – Μαραθούσας, είναι ο μοναδικός δρόμος τις Ελλάδας που έχει γωνίες. Όταν κατασκευάστηκε πριν το 1950, η χάραξη του δρόμου ακολούθησε την μορφολογία των χωραφιών, και έτσι παραμένει και σήμερα.
Φιλικά
ΜΠΑΤΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Π.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ.