«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Υπ. Δημόσιας Τάξης: «Ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει ότι δεν βασανίστηκαν κρατούμενοι στην ΓΑΔΑ»... περαστικά στον Αρβανίτη

Τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για βασανισμούς κρατουμένων με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες από αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ, διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Σύμφωνα με το υπουργείο:...


«Κύκλοι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τονίζουν σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για δήθεν «βασανισμούς» κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες, ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα –μα κανένα– έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατουμένους.

«Δεν βασανίστηκαν κρατούμενοι στην ΓΑΔΑ» λέει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης


Η επιμονή της εφημερίδας «Αυγή» στο αντίθετο συνιστά ολίσθημα, καθώς συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με... έγκαυμα, παρότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει. Συγγνώμη συνεπώς πρέπει να ζητήσουν η συγκεκριμένη εφημερίδα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άκριτα αναπαρήγαγαν την συγκεκριμένη «πληροφορία».


Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ , το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση στο περιεχόμενο της εκπομπής ή η παραμικρή απαίτηση για απόδοση ευθυνών ή λήψη μέτρων. Το τι συνέβη αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ.


Όμως, το Υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ζητήθηκε καν η άποψή του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου». 

http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2359.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: