«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πιστό αντίγραφο της εικόνας του Άξιον Εστί δώρισε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας

Πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας του Άξιον Εστί δώρισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, η Ιερα Κοινότητα του Αγίου Ορους. Η εικόνα μεταφέρθηκε την Κυριακή στη Σόφια συνοδευόμενη από επταμελή αντιπροσωπεία της Κοινότητας και τοποθετήθηκε προς μόνιμη εγκατάσταση στον ιστορικό ιερό ναό Αλεξάντερ Νιέφσκι στο κέντρο της πόλης.
   Τόσο η Εκκλησία όσο και η πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην προστάτιδα του Αγίου, με τον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλεβενλίεφ να παρίσταται, μεταξύ χιλιάδων πιστών, στην τελετή άφιξης.
   Παραβρέθηκαν επίσης....
ανώτατα στελέχη της βουλγαρικής εκκλησίας, όπως επίσης και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Τάσος Σταματόπουλος.
   Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας είχε ζητήσει από τους αγιορείτες να στείλουν για προσκύνημα την κανονική εικόνα του Άξιον Εστί, που φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, πλην όμως οι κανόνες της μοναστικής πολιτείας απαγορεύουν την έξοδό της από τον Αθω και έτσι στάλθηκε ως δώρο ένα αντίγραφό της, το οποίο φιλοτεχνήθηκε στις Καρυές. 
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: