"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδόθηκαν τα πρώτα αγροτεμάχια σε νέους στη Χαλκιδική

Τρία αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 6,6 στρεμμάτων μισθώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε δύο νέους αγρότες, στο πλαίσιο της παραχώρησης δημόσιας γης που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν από το δασαρχείο Αρναίας και οι νέοι που έλαβαν το μίσθωμα έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τις καλλιέργειες με τις οποίες θα ασχοληθούν. Η μίσθωση είναι πενταετής με δυνατότητα ανανέωσης ενώ το αντίτιμο είναι μικρό, προκειμένου νέοι άνθρωποι να....
στραφούν στον αγροτικό τομέα και να μην αντιμετωπίζουν τη μάστιγα της ανεργίας.
«Πιστεύω ότι η καλλιέργεια της γης θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα. Λόγω κλίματος είναι δυνατή η καλλιέργεια ελιάς ακόμη και αμύγδαλου, που ευδοκιμούν στη Χαλκιδική», τόνισε ο κ. Λευτέρης Αναστασιάδης, ένας από τους δικαιούχος, γεωπόνος στο επάγγελμα.
«Σκοπός μου είναι να δοκιμάσω καλλιέργειες με ελληνικά φυτά, να αναδείξω κάτι δικό μας που δεν έχουμε προσέξει», υπογράμμισε ο δεύτερος δικαιούχος. Χρυσόστομος Τσάνης, δασολόγος.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και διευκρίνισε ότι στη συνέχεια θα δοθούν και άλλα αγροτεμάχια. «Ελπίζουμε ο νόμος που θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα να είναι διαφορετικός από αυτόν που ισχύει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον στο γραφειοκρατικό κομμάτι», επισήμανε ο κ. Γιώργος.
Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: