"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοστημένες παγίδες έστησαν «κυνηγοί» σε αγροτικές περιοχές της Τενέδου και της Κρήνης

Καλοστημένες παγίδες είχαν στήσει επιτήδειοι για την εξόντωση πουλιών. Συγκεκριμένα οι δράστες σε αγροτικές περιοχές της Τενέδου και της Κρήνης είχαν τοποθετήσει ηχομιμητικές συσκευές οι οποίες λειτουργούσαν με μπαταρίες και ξεγελούσαν τα πουλιά προσελκύοντας τα.

Μάλιστα είχαν τοποθετήσει και χρονοδιακόπτες,
οι οποίοι ρύθμιζαν την εκφορά των ήχων των συσκευών. Έτσι κανόνιζαν με τους χρονοδιακόπτες, την ώρα που θα...

εξέπεμπαν οι συσκευές τους ήχους πουλιών και το διάστημα που αυτές θα ηχούσαν και ανάλογα προσέρχονταν οι ίδιοι στα σημεία, κατά τα άλλα «κυνηγώντας». Οι δύο παγίδες τοποθετήθηκαν για την προσέλκυση ορτυκιών. Συνολικά συνελήφθησαν 3 και κατασχέθηκε ένα όπλο ενώ ένας τέταρτος εγκατέλειψε το όπλο του και τράπηκε σε φυγή. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν προέβαλε αντίσταση. Για την εξάρθρωση της παγίδας συνεργάστηκαν ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας και ο συνάδελφος του από τον κυνηγητικό σύλλογο Νέων Μουδανιών.
«Ξένα τα φαινόμενα στην κυνηγητική οικογένεια»
Οπλοφόρους και όχι κυνηγούς, χαρακτήρισαν μέλη της διοίκησης του κυνηγητικού συλλόγου τους συγκεκριμένους που προέβησαν στο στήσιμο της παγίδας. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι την πάταξη αυτών των φαινομένων που αμαυρώνουν την οικογένεια των κυνηγών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυνηγητικού συλλόγου Νέων Μουδανιών Χάρης Σαρόγλου. Οι συγκεκριμένοι προέρχονταν από την Αθήνα και είχαν γενική άδεια κυνηγιού για όλη τη χώρα. «Θέλουμε τη βοήθεια των φίλων κυνηγών. Να μας ενημερώσουν για όποια τέτοιου είδους πράξη αντιληφθούν ακόμα και αν έχουν απλές υποψίες να μας τις αναφέρουν» είπε ο κ. Σαρόγλου.
Νόμιμη η οπλοκατοχή, παράνομη η δράση τους

Ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Αστέριος Χατζηφώτης τόνισε ότι η οπλοκατοχή τους ήταν νόμιμη, ωστόσο η δράση τους προφανώς και ήταν παράνομη. «Θέλουμε τη βοήθεια των συναδέλφων μας, η Χαλκιδική δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και όσοι τη θεωρούν έτσι κακώς τη θεωρούν. Ωστόσο παρακαλούμε τους συναδέλφους να σέβονται τους κόπους των αγροτών και να προσέχουν, μην προκαλούν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου.

nea-propontida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: