"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε όλες τις συνταγές


Ηλεκτρονικά συστήματα για την παρακολούθηση της συνταγογραφίας και της χορήγησης φαρμάκων, καθώς και για τον έλεγχο του κόστους των διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων θα τοποθετηθούν σε ιδιωτικά και νοσοκομειακά φαρμακεία.
Αυτό αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προώθηση μιας ριζικής παρέμβασης με σκοπό τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, την καταπολέμηση της σπατάλης και την αποτελεσματικότερη χάραξη πολιτικής στον χώρο του φαρμάκου με στόχο την εξοικονόμηση πόρων έως και 2 δισ. ευρώ στον κρατικό Προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός σύγχρονου, ολοκληρωμένου συστήματος για την παρακολούθηση της συνταγογραφίας και της χορήγησης φαρμάκων, καθώς και για τον έλεγχο του κόστους των διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων. Με την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος και στην Ελλάδα, θα υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης των συνταγών από τα φαρμακεία σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα την άμεση εκκαθάρισή τους και τη διενέργεια αυτόματων ελέγχων και την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων.
Το νέο σύστημα θα προβλέπει.....

Περισσότερα στο:http://adesmeytos.gr/news.php?aid=2067

Δεν υπάρχουν σχόλια: