"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Υπεγράφη το έργο των φίλτρων που θα εξασφαλίσει καθαρό νερό στην κοινότητα Βαρβάρας του Δήμου Αριστοτέλη

Με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, από τον 
Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, μπαίνει σε φάση υλοποίησης το έργο προϋπολογισμού 246.000 € που αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αντιμετώπισης της ποιοτητας νερού της κοινότητας Βαρβάρας!

Το σύστημα φίλτρανσης που θα τοποθετηθεί, θα βάλει τέλος στη θολότητα και την παρουσία αιωρούμενων στερεών στο νερό της πηγής υδροδότησης της κοινότητας Βαρβάρας, αφού το ακατέργαστο νερό από την πηγή (Μάνας Νερό) αλλά και το ακατέργαστο νερό από την υφιστάμενη δεξαμενή όπου συγκεντρώνεται μέσω του υπάρχοντος αντλητικού συγκροτήματος, θα καταλήγει σε νέα δεξαμενή όπου θα εγκατασταθεί  και η μονάδα φίλτρανσης, πριν διοχετευθεί στο δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας.

Το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει, με 90.000€, από το....

Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ 2021-2025), ενώ το ποσό των 156.760 ευρώ θα καλύψει ο Δήμος Αριστοτέλη με  πόρους από το πρόγραμμα εταιρικής  κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ρεαλιστική όμως φαίνεται η προοπτική να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο Πάσχα.


Ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος υπογράμμισε σχετικά:


«Το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης της κοινότητας Βαρβάρας φτάνει στη λύση του. Η επάρκεια και η ποιότητα του νερού αποτελεί διαρκές στοίχημα γι` αυτή τη Δημοτική Αρχή. Στην μακρά σειρά έργων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τη βελτίωση της ύδρευσης στις περισσότερες κοινότητες, προστίθεται ένα ακόμα που θα εξασφαλίσει καθαρό νερό στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Βαρβάρας. Διότι δεν θα πρέπει κανένας να ξεχνά, ότι αυτή η Διοίκηση παραμένει πιστή στο μήνυμα που εξέπεμψε και εκπέμπει σταθερά από το 2019, για έναν Δήμο με 16 πρωτεύουσες. Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τους επόμενους στόχους.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: