"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Οι “BROKEN DOLS” του Δήμου Αριστοτέλη συγκίνησαν και στη Θεσσαλονίκη

Στη Μονή Λαζαριστών, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση BROKEN DOLLS,  παραγωγής του  Δήμου μας, Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας και θέμα την έμφυλη βία και τη βία κατά των γυναικών.  Μια ανατριχιαστική αλλά απαραίτητη υπενθύμιση της αδικίας και του πόνου που βιώνουν πολλές γυναίκες καθημερινά. 

Η παράσταση, γεμάτη συμβολισμούς, δραματική ένταση και συγκίνηση, έδωσε φωνή στις γυναίκες - θύματα βίας, μετατρέποντας την....

προσωπική τους ιστορία σε συλλογική κραυγή αντίστασης και διεκδίκησης δικαιοσύνης.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν καθηλωτικές, με τον χώρο της Μονής να προσδίδει ένα επιπλέον αίσθημα αγωνίας και φόβου, αλλά και ελπίδας για απελευθέρωση. Μέσα από τον λόγο και τη μουσική, αποτυπώθηκαν οι διάφορες μορφές βίας: σωματική, ψυχολογική, λεκτική.

Κάθε σκηνή της παράστασης εξερευνούσε τη σύνδεση της βίας με την κοινωνία, τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και την ανισότητα των φύλων, φέρνοντας το κοινό αντιμέτωπο με σκληρές αλήθειες. Το σκηνοθετικό εύρημα των δυνατών, εκρηκτικών  μονολόγων εξέφραζαν την απόγνωση και την αποφασιστικότητα για αλλαγή.

Η παράσταση δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, καθώς κατάφερε να ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια των θεατών τη σκληρή πραγματικότητα που πολλές γυναίκες βιώνουν, δίνοντας παράλληλα χώρο για προβληματισμό και δράση. 

Στο τέλος, το χειροκρότημα ήταν όχι μόνο για την τέχνη, αλλά και για τον αγώνα κατά της έμφυλης βίας, τον οποίο όλοι καλούμαστε να δώσουμε.

Η χρηματοδότηση της παραγωγής έγινε με ίδιους πόρους του Δήμου Αριστοτέλη και τη συνδρομή του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», ως μια διαφορετική παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: