"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Κ. Μάλαμα: Τα δομικά προβλήματα της εκπαίδευσης στη Χαλκιδική παραμένουν

Επίσκεψη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των εκπαιδευτικών αναγκών του Νομού. Συζήτησε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τα προβλήματα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση τους, ενώ ενημερώθηκε και για μια σειρά από θέματα που θέτει η εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα της Χαλκιδικής. 

Το βασικό συμπέρασμα και για την φετινή χρονιά είναι ότι τα δομικά ζητήματα για την εκπαίδευση της Χαλκιδικής παραμένουν άλυτα. Δεν πραγματοποιήθηκαν επαρκείς μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ελάχιστα βήματα έγιναν στην κατεύθυνση της βελτίωσης της σχολικής στέγης, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν βελτιώθηκαν, οι μετακινήσεις των μαθητών....

συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινή ταλαιπωρία. Πάντα τίθεται το ερώτημα γιατί πολλά από αυτά τα ζητήματα δεν επιλύονται με έναν έγκαιρο προγραμματισμό, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τέλος, η ειδική εκπαίδευση της Χαλκιδικής συνεχίζει να μην βρίσκεται στο επίπεδο που αρμόζει. 

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, είμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο εκείνο που θα επέτρεπε θριαμβολογίες. Η μάχη της καθημερινότητας στην εκπαίδευση αναμένεται και φέτος να είναι εξαιρετικά σκληρή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και οικογένειες. Σε ότι μας αφορά δεν θα σταματήσουμε να επισκεπτόμαστε εκπαιδευτικές δομές και να συνομιλούμε με την εκπαιδευτική κοινότητα για όλα τα ζητήματα που την αφορούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: