"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Πρωτοβουλία για την καταγραφή της ιστορίας και των σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ιστορία και Αρχαιότητες της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής» οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάλης Παναγίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας, με ομιλητές τους Αρχαιολόγους της εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου όρους Κατερίνα Τσανανά, Θεόδωρο Ντόκα και Αρχοντία Πολυζούδη.

Οι ομιλητές παρουσίασαν πλούσιο υλικό από τα αρχαιολογικά ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Παναγίας, όπως οι προϊστορικοί οικισμοί  και θολωτοί τάφοι στις τοποθεσίες “Προφήτης Ηλίας», «Λόγγος», «Κοιμητήρια», καθώς και στην περιοχή του Προσκυνήματος αλλά και στις Σκουριές.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο προϊστάμενος της εφορίας αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους Γεώργιος Σκιαδαρέσης, ο οποίος δέχτηκε με χαρά τη πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου και έδωσε πλούσιες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε απορίες και ερωτήσεις του κοινού.

Την ημερίδα προλόγισε η δημοτική σύμβουλος...

κ. Μαρία Σαραντούδα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγάλης Παναγίας Κ. Λεμονής Δημήτριος και ο αντιδήμαρχος Μεγάλης Παναγίας Κ. Κωνσταντίνος Πασχάλης. 

Στην ημερίδα παρέστησαν η βουλευτής Σύριζα Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Φορέων, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Αριστοτέλη και πλήθος κόσμου. 

Την ημερίδα έκλεισε ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ως «θεμέλιο» μιας ουσιαστικής καταγραφής των σημαντικών αρχαιοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Παναγίας με τον Δήμο Αριστοτέλη να είναι αρωγός στη συγγραφή και έκδοση ενός βιβλίου με όλα τα στοιχεία που θα αναδειχθούν από αυτή την προσπάθεια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην πρόεδρο της ΑΞ.ΤΑ.Δ.Α. Α.Ε. Μαριλένα Ζαμάνη για τη συνδρομή τής στο επικοινωνιακό κομμάτι της ημερίδας και στον διευθυντή του Δημοτικού σχολείου της Μεγάλης Παναγίας Ιωάννη Κίκα για την διάθεση οπτικοακουστικού υλικού.






Δεν υπάρχουν σχόλια: