"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απ. Πάνας : Ο νέος Δικαστικός Χάρτης στερεί από τη Χαλκιδική τα Ειρηνοδικεία Αρναίας και Κασσάνδρας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή τον νέο Δικαστικό Χάρτη που αφορά την αναδιάρθρωση των Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως σύμφωνα με την Επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής, ενόψει της διαμόρφωσης του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας και της κατάργησης των...

Ειρηνοδικείων, στη Χαλκιδική πρόκειται να καταργηθούν τα Ειρηνοδικεία της Αρναίας και της Κασσάνδρας.

Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής επισημαίνει, πως οι Δικαστικοί Υπάλληλοι τονίζουν, πως σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στους υπόλοιπους Νομούς, οι υπεραστικές συγκοινωνίες και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν υποστηρίζουν επαρκώς την γρήγορη και ομαλή μετακίνηση των πολιτών από και προς την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται η έδρα του Ενιαίου πλέον Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια και πολύωρη ταλαιπωρία πολιτών και δικαστικών υπαλλήλων.

Υπερτονίζουν επίσης, πως ο χώρος του Δικαστικού Μεγάρου στον Πολύγυρο, δεν επαρκεί για να στεγαστούν όλοι οι υπάλληλοι του Ενιαίου Πρωτοδικείου μαζί με τα αρχεία τους, καθώς ήδη στεγάζεται το πρωτοδικείο Χαλκιδικής, η Εισαγγελία Χαλκιδικής, το Ειρηνοδικείο Πολυγύρου ,η Υπηρεσία Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Με τον νέο Δικαστικό Χάρτη στερείται η Χαλκιδική, δύο ακόμη Ειρηνοδικεία, της Αρναίας και της Κασσάνδρας, δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα στους δικαστικούς υπαλλήλους και στους πολίτες, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της Δικαιοσύνης, επιβραδύνονται οι δικαστικές διαδικασίες, ενώ δημιουργούνται  ζητήματα στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην εργασία. Βρίσκομαι κοντά στο πλευρό των Δικαστικών Υπαλλήλων της Χαλκιδικής προωθώντας τα δίκαια αιτήματα τους, αλλά και των πολιτών της Χαλκιδικής συνολικά που αξίζουν αξιοπρεπή εξυπηρέτηση».                                                                                                  

Το ακριβές κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ.Πάνα έχει ως εξής: 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ


Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Βουλευτής Χαλκιδικής

18-04-2024

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τον κ. κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Φλωρίδη Γιώργο 

«Θέμα: Νέος Δικαστικός Χάρτης (αναδιάρθρωση των Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής».

Κύριε Υπουργέ

Σας προωθώ την με ημερομηνία 17-04-2024 Επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής με την οποία αιτούνται την μη κατάργηση των  Ειρηνοδικείων Κασσάνδρας και Αρναίας.

Στην Επιστολή τους επισημαίνουν, συγκεκριμένες παρατηρήσεις- ενόψει της διαμόρφωσης του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας και της κατάργησης των Ειρηνοδικείων κάθε Νόμου της Ελλάδας- στις ρυθμίσεις που προτείνονται σχετικά με τις δικαστικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

Κυρίως μεταξύ άλλων αναφέρουν, πως σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στους υπόλοιπους Νομούς, οι υπεραστικές συγκοινωνίες και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  δεν υποστηρίζουν την γρήγορη και ομαλή μετακίνηση των πολιτών από και προς την πρωτεύουσα του Νομού τον Πολύγυρο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια και πολύωρη ταλαιπωρία πολιτών και δικαστικών υπαλλήλων, προκείμενου να μεταβούν από και προς τον Πολύγυρο, την έδρα του Ενιαίου πλέον Πρωτοδικείου Χαλκιδικής.

Ταυτόχρονα σημειώνουν, πως λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας υπό τις οποίες τελούν οι δικαστικοί υπάλληλοι, καθώς  οι περισσότερες συνεδριάσεις των αστικών ποινικών δικαστηρίων, δεν ολοκληρώνονται εντός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υποτυπώδη συγκοινωνιακή σύνδεση, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση μετακίνησης, καθώς η Χαλκιδική είναι τουριστική περιοχή και τα ελάχιστα ταξί δεν επαρκούν για να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες του.

Υπερτονίζουν επίσης,  πως ο χώρος του Δικαστικού Μεγάρου στον Πολύγυρου δεν επαρκεί για να στεγαστούν όλοι οι υπάλληλου του Ενιαίου Πρωτοδικείου μαζί με τα αρχεία τους, καθώς ήδη στεγάζεται το πρωτοδικείο Χαλκιδικής ,η Εισαγγελία Χαλκιδικής ,το Ειρηνοδικείο Πολυγύρου ,η Υπηρεσία Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής.

Οι ανωτέρω παράμετροι θα δυσχεράνουν το έργο της Δικαιοσύνης συνολικά, θα επιβραδύνουν τις δικαστικές διαδικασίες και θα δημιουργήσουν ζητήματα στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην εργασία.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις ενέργειές και την άμεση ενημέρωσή μου ως προς αυτές.

                                                                                                  Ο αναφέρων Βουλευτής 

                                                                                                        Πάνας Απόστολος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: