"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ιωάννης Γιώργος: «Μια από τις σημαντικότερες ψηφίδες στο ψηφιδωτό του πολιτισμού της Χαλκιδικής, πήρε την θέση που της ανήκει»

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια απουσίας του από τον πολιτιστικό χάρτη της Χαλκιδικής, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, εγκαινιάστηκε το εμβληματικό Σπήλαιο Πετραλώνων. Τα εγκαίνια τέλεσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Δρ. Λίνας Μενδώνη.

«Μια από τις σημαντικότερες ψηφίδες 

στο ψηφιδωτό του πολιτισμού της Χαλκιδικής, 

πήρε την θέση που της ανήκει».

Το έργο «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και Αναβάθμιση των υποδομών του», ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνάει το...

1 εκατ. ευρώ, ύστερα από πολυετή αγώνα, πήρε ¨σάρκα και οστά¨ και αποδόθηκε προς χρήση στο Δήμο Νέας Προποντίδας. 

Με την κίνηση αυτή, η Χαλκιδική μας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει στις άκρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Σπηλαίου, πλήθος επισκεπτών προερχόμενο από κάθε γωνιά του κόσμου, δεδομένης της μοναδικής ιστορικής του σημασίας. 

Πρόκειται για ένα διαμάντι, το οποίο αναδεικνύει περίτρανα την απ’ αρχαιοτάτων χρόνων παρουσία της Χαλκιδικής στον παγκόσμιο χάρτη και προσδίδει ένα μοναδικό πολιτισμικό αποτύπωμα στην περιοχή. 

Δρομολογημένη είναι πλέον και η παράδοση του αναβαθμισμένου Μουσείου του Σπηλαίου Πετραλώνων, το οποίο αναμένουμε στις αρχές Ιουνίου, προσδίδοντας μια εκσυγχρονισμένη και καινοτόμα χροιά. 

Από πλευράς μου θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στην ανάδειξη του Σπηλαίου των Πετραλώνων, του μοναδικού αυτού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της Χαλκιδικής, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία χρηματοδότησε το όλο εγχείρημα, το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και τον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Σειρά έχει η αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Ολύνθου, η οποία θα θέσει τον πολιτιστικό τουρισμό της Χαλκιδικής ένα επίπεδο υψηλότερα, αυξάνοντας τόσο την επισκεψιμότητα, όσο και το ενδιαφέρον του εν δυνάμει τουρίστα. 

Και τα Σχέδια Δράσης της Κυβέρνησης για την Χαλκιδική μας δεν σταματούν εδώ…


Ιωάννης Γιώργος, 

Βουλευτής Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: