"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 ο
Βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο γραφείο του στην Αθήνα και με τη συμμετοχή του Γ.Γ. κ. Παπαγιαννίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής κας Αικατερίνης Ζωγράφου, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής κ. Γιώργου Πασαλή και της Συντονίστριας της Ομάδας Τοπικής Δράσης κας Γεωργίας Καραγιάννη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην...

πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος LEADER 2021-2022.


Στη συνέχεια έλαβε χώρα και 2η συνάντηση του Βουλευτή κ. Γιάννη Γιώργου και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής κας Αικατερίνης Ζωγράφου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων του Νομού Χαλκιδικής κ.κ. Τσιπέλης Χρήστος, Σωτηρίου Κυριάκος, Χαλάτης Αθανάσιος και Ευαγγελινός Δημήτριος.

Η ατζέντα της συζήτησης επικεντρώθηκε στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα συζητήθηκαν:

  • Το θέμα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών λόγω της φετινής έντονης ακαρπίας της ελιάς καθώς και το κόστος καλλιέργειας της ελιάς.

  • Η δυσμενής κατάσταση της εκτατικής κτηνοτροφίας.

  • Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τους νέους αγρότες.

  • Τα ζητήματα πολιτικής γης.

  • Η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ καθώς και οι διαδικασίες των καταβολής των επιδοτήσεων .

Ο Υπουργός, μετά την ενημέρωσή του από τα θεσμικά και συλλογικά όργανα του Νομού μας, κατανόησε το θέμα και θα μας ενημερώσει για την εξέλιξη, καθώς το ζήτημα απασχολεί και άλλα 9 ελαιοπαραγωγικά κράτη της Ε.Ε. και ότι πιθανή ικανοποίηση του αιτήματος θα πρέπει να αναζητηθεί συλλογικά μέσω Ε.Ε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: