"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Αυξάνεται η περιουσία του Δήμου Πολυγύρου

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ανέφερε τα παρακάτω:
"ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
(Στις Κασσάνδρες απαντούμε με έργα..)!
Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας στη διοίκηση του Δήμου, θελήσαμε να αναδείξουμε την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας, με τη διατήρηση των πλέον εμβληματικών κτιρίων της Πρωτεύουσας. Για να πετύχουμε σειρά παρεμβάσεων όμως έπρεπε να πρώτα να γίνει ο δήμος κύριος κάτοχος των κτισμάτων, κάτι που απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα. Ωστόσο, πετύχαμε τους στόχους μας και παραθέτω τις πρωτοβουλίες που υλοποιήσαμε:
- Αναστήλωση της οικίας Κότσιανου και αγορά όμορης ιδιοκτησίας (100.000 ευρώ). Ένταξη στο ΕΣΠΑ με 2.345.000 ευρώ. Το κτίριο θα γίνει Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Παράλληλα, μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός, ότι το ψηφιοποιημένο αρχείο Κότσιανου εντάχθηκε, μέσω του εθνικού συσσωρευτή SearchCultur, στην Europeana (ψηφιακή βιβλιοθήκη για τον πολιτισμό της Ευρώπης).
- Αγορά οικίας Κοσμέτη - όμορη με το ήδη αγορασθέν ακίνητο κληρονόμων Ζαμπούνη. Στόχος η αποκέντρωση των υπηρεσιών του δήμου.
- Αγορά διατηρητέας οικίας των κληρονόμων Χατζόγλου στη Γαλάτιστα, συνολικού εμβαδού 900 τ.μ. Σε εξέλιξη μελέτη για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
- Μετά από μεγάλο και δύσκολο νομικό και αυτοδιοικητικό αγώνα, καταφέραμε να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Πολυγύρου, με κοινή υπουργική απόφαση (Οικονομικών κ Εσωτερικών), το Ιστορικό Κτίριο. Τα Παλαιά Δικαστήρια Πολυγύρου!
- Ακίνητο Κατερτζή, πετύχαμε την αγορά, πρώην αρτοβιομηχανίας που βρίσκεται στον Πολύγυρο με κτίσμα 1900 τ.μ και περιβάλλοντα χώρο 6.750 τ.μ, συμβαλλόμενοι, ως Δήμος, με την τράπεζα Πειραιώς.
- Στον Δήμο Πολυγύρου πέρασε και η Κυριότητα του Κτιρίου Προσκόπων. Δέκα χρόνια χρειάστηκαν για να αποδοθεί τελεσίδικα στον δήμο το οικόπεδο 700 τ.μ μαζί με το κτίσμα που υπάρχει σ’ αυτό.
- Τέλος στο διάστημα που μας πέρασε ο Δήμος Πολυγύρου, με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά, σε συνεργασία με το Νομικό του πρόσωπο «Αριστοτέλης», ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Οικία Καραγκάνη. Το μουσείο αναπαριστά ένα παραδοσιακό σπίτι του Πολύγυρου στις αρχές του 20ού αιώνα, και λειτουργεί με τη φροντίδα και την αγάπη των μελών του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Πολυγύρου.
Τα παραπάνω κτίρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πολυγύρου και φροντίδα δική μας ήταν, και είναι, η διατήρησή τους στον πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ιστό του τόπου, ως κομμάτι της κοινωνικής συνοχής.
Απόλυτος σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην ελεύθερη πρόσβαση όλων στην Τέχνη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Συνεχίζουμε"... 








Δεν υπάρχουν σχόλια: