«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Παραμονή 25ης Μαρτίου στα Ζερβοχώρια αναβίωσε το έθιμο της Λαμπαδηφορίας (ΦΩΤΟ)

Παραμονή 25ης Μαρτίου στα Ζερβοχώρια αναβίωσε το έθιμο της Λαμπαδηφορίας με την συμμετοχή μικρόν και μεγάλων από όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας.
Με την καθοδήγηση των Συλλόγων ξεκινήσαμε από τις Εκκλησίες και πλατείες των Τοπικών Διαμερισμάτων και καταλήξαμε στον... αύλειο χώρο του Δημαρχείου στην Παλαιοχώρα, όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κομπόγιαννος στον χαιρετισμό του τόνισε χαρακτηριστικά τον σκοπό της εκδήλωσης,
"η δάδα συμβολίζει την σπίθα της επανάστασης του 1821 που έγινε φλόγα και φώτισε το σκοτάδι της σκλαβιάς του υπόδουλου Ελληνικού Έθνους από τον Τούρκικο ζυγό". Ευχαρίστησε όλους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, και συνεχάρη όλους τους Συλλόγους των Ζερβοχωρίων για την συμμετοχή και την άψογη διοργάνωση!!
Για την συμμετοχή των Ζερβοχωρίων στην επανάσταση της Χαλκιδικής παρουσίασε ιστορικά στοιχεία ο Δημοτικός Σύμβουλος, εκπαιδευτικός, ερευνητής και συγγραφέας κ. Χρήστος Φυλαχτός, καθώς επίσης για τον ρόλο και την συμβολή της Εκκλησίας την περίοδο εκείνη, αναφέρθηκε ο Εφημέριος της Παλαιόχωρας Πατέρας Χαράλαμπος.
Ο Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος μας επισκέφτηκε προς το τέλος, λόγω της υποχρέωσής του να βρίσκεται σε άλλη εκδήλωση του Δήμου μας που διεξάγονταν σχεδόν την ίδια ώρα, τον ευχαριστούμε για την στήριξη και την παρουσία του!!

Συγχαρητήρια σε όλους!! 

Δ.Ε. Ζερβοχωρίων Δήμου Πολυγύρου















Δεν υπάρχουν σχόλια: