"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Το ευχαριστώ, του Δημοτικού Συμβούλου Ι. Σφυρή, στους εργαζομένους του Δήμου Πολυγύρου

Καθώς συνεχίζονται οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, αρχικά με τον παρατεταμένο καύσωνα τον μήνα Αύγουστο, την τελευταία εβδομάδα με τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας "Μπάλλος" αλλά και με τα προβλήματα που δημιουργεί ο Covid-19, νιώθω την ανάγκη πρώτα ως δημότης Πολυγύρου αλλά και με τη θεσμική ιδιότητα μου ως εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου, να απευθύνω ένα ειλικρινές ευχαριστώ προς όλους τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, τους υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και σύσσωμο το τεχνικό προσωπικό του Δήμου μας.

Πρόκειται για υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων φίλοι, που δεν εκτελούν απλά στο ακέραιο τα καθήκοντά τους - ως οφείλουν άλλωστε - αλλά προτάσσοντας το φιλότιμό τους υπερβαίνουν τον εαυτό τους καθημερινά.
Μολονότι υπάρχει έλλειψη σε όλα τα τμήματα, με ευθύνη κυρίως της... δημοτικής αρχής η οποία δεν φρόντισε εγκαίρως για τον εμπλουτισμό με κόσμο των παραπάνω υπηρεσιών, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αναπληρώνουν επάξια το κενό, προς όφελος δημοτών κι επισκεπτών.
Ιδιαίτερη αναγνώριση αξίζει στο έργο των συνοδών και οδηγών των απορριμματοφόρων και των εργαζομένων γενικότερα στην αποκομιδή, καθώς μέχρι τις 30 Αυγούστου (τότε υπέγραψαν την πρόσληψη τους οι 45 εργαζόμενοι ανταποδοτικού χαρακτήρα), κάλυψαν την αποκομιδή στο Δήμο τους μήνες αιχμής Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο "μόνοι" τους.
Το ίδιο ισχύει και για τους υδραυλικούς οι οποίοι μαζί με τους χειριστές δίνουν καθημερινή μάχη με τα συνεχόμενα προβλήματα των δικτύων ύδρευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, κόβοντας σωλήνες αμιάντου , εισπνέοντας ίνες και υπολείμματα του, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους σε βάθος χρόνου.
Για όλους τους εργαζόμενους στους παραπάνω τομείς θα πρέπει να γίνει μέριμνα για καινούργια και πιστοποιημένα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, για να γίνει κατανοητό πόσο απαραίτητα είναι τα Μ.Α.Π. για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτή την περίοδο με τις βροχές, αργότερα με τα χιόνια, αλλά και λόγω των καταστάσεων που προκαλεί ο Covid.
Βέβαια, υγιεινή και ασφάλεια για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο τα απαραίτητα Μ.Α.Π., αλλά και η κατάσταση του στόλου οχημάτων, η κατάσταση των εργοταξίων, η εντατικοποίηση της εργασίας εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού κ.α.
Kαι δυστυχώς απ' όσα είμαστε σε θέση να ξέρουμε, υπάρχουν προβλήματα τόσο στο στόλο όσο και στα εργοτάξια (η έλλειψη προσωπικού είναι δεδομένη).

Ευελπιστούμε σε ανάλογο ενδιαφέρον της Διοίκησης του Δήμου στις ελλείψεις και ανάγκες του προσωπικού αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων σε οχήματα και όρχους οχημάτων. 

Ιωάννης Σφυρής

Δημοτικός Σύμβουλος, Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πολυγύρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: