"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Από τις σημερινές εκδηλώσεις στον Πολύγυρο, για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (ΦΩΤΟ)

Από τις σημερινές εκδηλώσεις στον Πολύγυρο, για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου:
"Μόλις είχε μπει ο 20ος αιώνας και η πολύπαθη Μακεδονία μας έγινε γι΄ άλλη μια φορά θέατρο ενός άγριου πολέμου. Το «ομόγλωσσο και ομόθρησκο» των υπόδουλων Ελλήνων, δεν τους άφησε στιγμή να ξεχάσουν την μητέρα πατρίδα. Οι φλόγες που άναψαν ο Παύλος Μελάς και οι καπεταναίοι Μακεδονομάχοι, αλλά και ο Γερμανός Καραβαγγέλης με τους υπόλοιπους ιεράρχες της Μακεδονίας, λαμπάδιασαν και φώτισαν το πανελλήνιο δίνοντας ώθηση στον Μακεδονικό αγώνα. Δέκα χρόνια αργότερα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της λευτεριάς! Χρόνια πολλά Μακεδόνες, χρόνια πολλά Έλληνες"!!!

Το μήνυμα του Βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα:

"Ο Μακεδονικός Αγώνας ένωσε όλους τους Έλληνες στον κοινό στόχο για την ανάκτηση της αγαπημένης Μακεδονικής γης και αποτέλεσε ένα απ' τα λαμπρότερα και ηρωικότερα κατορθώματα του Ελληνισμού.
Αποδίδοντας σήμερα φόρο τιμής και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στους Μακεδονομάχους που αντιστάθηκαν δυναμικά και δεν δίστασαν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για τη Μακεδονία", δήλωσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: