"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου πολιούχου του Πολυγύρου (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος η πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πολυγύρου.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος...
από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη και ιερείς της Μητροπολεως.

Παρευρέθηκαν στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Βορδός και Δημήτρης Ζαγγίλας και ευσεβείς πιστοί που τίμησαν τον πολιούχο και την παραμονή με τον πανηγυρικό εσπερινό και το πρωί με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την λιτανεία της σεβάσμιας εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.




Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί τον πλέον λαοφιλή και προσφιλή Άγιο της Εκκλησίας και προστάτη των θαλασσών και των ταξιδεμένων, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κήρυγμά του, καλώντας τους πιστούς σε βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της Εκκλησίας, η οποία αναδεικνύει αγίους, όπως τον Άγιο Νικόλαο.
Ας σημειωθεί ότι μετά το πέρας της λιτανείας προσφέρθηκε μαζί με το αντίδωρο, το κόλλυβο του Αγίου και γλυκό σε όλους τους πανηγυριστές, καθώς και κέρασμα και καφές στους κοπιώντας το οποίο επιμελήθηκαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αντώνιος Φιλίππου και εθελόντριες κυρίες.
















Φωτορεπορτάζ Βασίλειος Χάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: