"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό
του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σας εύχονται ολόψυχα
Χρόνια Πολλά
  • ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
To ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, που συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + στην Δράση ΚΑ2 _ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ με τίτλο : “TRAM-WBL Engaging SMEs for Quality Transnational WBL experiences”, προσκαλεί τις...
επιχειρήσεις – μέλη του, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της οποίας θα γίνεται η αναζήτηση για τοποθέτηση σε θέσεις μαθητείας στο εξωτερικό. Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση των σπουδαστών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην εύρεση κατάλληλης γι’ αυτούς θέσης για πρακτική εξάσκηση (μαθητεία) σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν αποφοίτους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε προσφερόμενες από αυτούς θέσεις μαθητείας (international work based learning - WBL). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο σήμερα Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 .


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – General Data Protection Regulation, GDPR»
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων και με την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Το νέο περιβάλλον λειτουργίας που θέτει για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR», την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Η προθεσμία για την συμμόρφωση με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λήγει στις 25 Μαΐου 2018 και μέχρι τότε οι Δημόσιοι φορείς, οι Οργανισμοί και οι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις , πρέπει να προβούν σε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να αποφύγουν τις εμπλοκές με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) καθώς και τις κυρώσεις που προβλέπονται. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (Erasmus for Young Entrepreneurs)
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προσκαλεί την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00, στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο, μετά την ημερίδα για τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων, τις επιχειρήσεις μέλη του και όλους τους εν δυνάμει επιχειρηματίες, προκειμένου να τις ενημερώσει για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs). Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν : (α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες , ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια, (β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το ΚΕ.ΣΥ.Π. Πολυγύρου, σε συνεργασία με την Ομάδα Υποστήριξης Μαθητείας της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση «Η εφαρμογή της Μαθητείας από τον επαγγελματία» στα πλαίσια της υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους ΕΠΑ.Λ. – Τάξης Μαθητείας, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Επιμέρους στόχοι εκδηλώσεων προώθησης του θεσμού είναι : (α) η προώθηση των αναβαθμισμένων δεξιοτήτων των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους Μαθητείας ( Πιστοποίηση επιπέδου 5) - Σύνδεση με την αγορά εργασίας, (β) η εξοικείωση επιχειρηματικού κόσμου με το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους ΕΠΑ.Λ. και τα οφέλη της εφαρμογής του, (γ) η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων επαγγελματιών και φορέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο θεσμό, σε επίπεδο Νομού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.: https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia ή στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας: http://kmaked.pde.sch.gr/site/index.php/mathiteia
Το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019 αναμένεται να προστεθούν και άλλες ειδικότητες και ο θεσμός να επεκταθεί σε περισσότερα ΕΠΑΛ. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χαλκιδικής απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργοδότες να δηλώσουν την πρόθεση τους να συμμετέχουν, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/At40mo3bNvpfMmuz2 που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης: http://dide.chal.sch.gr


  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ - ΠΑΑ 2014-2020»  η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ Α.Ε) καλεί τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της Δράσης 19.2.4: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ».
Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.
Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, που είναι το σύνολο του Νομού Χαλκιδικής, ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 990.000 € (συγχρηματοδότηση Εθνικοί πόροι & ΕΓΤΑΑ).
Για όλες τις υποδράσεις δυνητικοί τελικοί δικαιούχοι είναι: (α) ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους, (β) Ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS) συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά/έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή.
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης : 19/03/2018
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης : 31/05/2018
Περαιτέρω πληροφορίες για το ΠΑΑ 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, το θεσμικό
πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο ΠΑΑ 2014-2020, τους κανόνες επιλεξιμότητας
των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των αιτήσεων
στήριξης, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ
http://www.anetxa.gr/ ή στην ηλεκτρονική
διεύθυνση
www.agrotikianaptixi.gr.
  • ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ & ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ « ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ»
Ανακοινώθηκε στις 26 Μαρτίου 2018 ο Συμπληρωματικός Προσωρινός Κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων και οι Κατάλογοι όλων των υπόλοιπων Επιχειρηματικών Σχεδίων με τη βαθμολογική τους κατάταξη στη Δράση «Αναβάθμιση Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές». Ο Συμπληρωματικός Προσωρινός Κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων της Δράσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι) περιλαμβάνει χίλια εφτακόσια εξήντα έξι (1.766) επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια , συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 92.322.821,76 ευρώ. Για τις αιτήσεις χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων του συμπληρωματικού προσωρινού καταλόγου , τα στοιχεία των οποίων αναφέρονται αναλυτικά στο ΠΑΡΑΤΗΜΑ Ι, θα πρέπει το αργότερο έως την Τρίτη , 08 Μαΐου 2018, να υποβάλλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος ΧΙΙ της Αναλυτικής Πρόσκλησης. Ο φάκελος των δικαιολογητικών θα υποβληθεί στην έδρα του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ , ανάλογα με την Περιφέρεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου . Η ανωτέρω προθεσμία έως 08 Μαΐου 2018, είναι οριστική και η μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου . Για όσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων υποβληθούν τα δικαιολογητικά πριν την ως άνω καταληκτική ημερομηνία , θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τον ΕΦΕΠΑΕ και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, για όσα επιχειρηματικά σχέδια θεμελιώνεται το δικαίωμα υπαγωγής τους στη δράση , θα εκδίδεται άμεσα η σχετική Απόφαση Ένταξή τους στη Δράση. Η παρούσα απόφαση δεν αφορά σε οριστική απόφαση ένταξης / απόρριψης των επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση και συνεπώς δεν υποβάλλονται ενστάσεις επί της παρούσας. Δείτε τη σχετική απόφαση στο σύνδεσμο : http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20180326_anavathmhsh_symplhr_proswr_katal_dyn_dikaioux.pdf.
  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Παρά τον σάλο που έχει προκληθεί από την απόφαση του ΣτΕ για κατάργηση της ένταξης των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ απτόητοι προχωρούν έως το τέλος της εβδομάδας στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων με τους συμψηφισμούς των εισφορών του 2017 και τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές του 2018. Χαμένοι όσοι δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015. Ειδικότερα, αντίστροφη μέτρηση τεσσάρων ημερών "μετρά" από σήμερα, για την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων με τα αποτελέσματα των συμψηφισμών  των εισφορών του 2017, μαζί με τις εισφορές του Μαρτίου 2018, για 1.500.000 μη μισθωτούς. Δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα "μπλοκάκια" με πάνω από 2 εργοδότες και τους αγρότες. Τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ -τα οποία αναμένονται εν μέσω πληροφοριών ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις εισφορές επί των εισοδημάτων των μη μισθωτών- θα "καίνε" όσους μη μισθωτούς δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015, καθώς θα πρέπει από αυτόν τον μήνα να αρχίσουν να εξοφλούν τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ καταβληθεισών - καταβλητέων εισφορών του 2017, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές του 2018.  Με άλλα λόγια, αυτή η κατηγορία των μη μισθωτών θα πρέπει να καταβάλλει διπλές εισφορές. 
  • ΕΚΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , ΕΥΗΜΕΡΙΑ
Τις χαμηλότερες επιδόσεις ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017 σε βασικούς δείκτες ανάπτυξης αλλά και ευημερίας για την Ελλάδα καταγράφει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ σε όλα τα κράτη-μέλη επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είχε το 2017 το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, στο 1,4% έναντι 2,3% μέσου όρου στην ευρωζώνη και επιδόσεις πάνω από το 5% στην Ιρλανδία. Αναδεικνύονται όμως και οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτή κακή επίδοση. Η πιο μεγάλη υστέρηση συνδεόταν με την ιδιωτική κατανάλωση που αυξήθηκε μόνο κατά 0,1% το 2017. Είναι μακράν η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ όλων των κρατών της ευρωζώνης, με την μέση αύξηση να διαμορφώνεται στο 1,6% στα υπόλοιπα κράτη του ευρώ. Η ιδιωτική κατανάλωση ήταν η κινητήριος δύναμη για κράτη όπως η Ιρλανδία (επίδοση πάνω από 3% τα προηγούμενα χρόνια), ενώ κατά 2,2% αυξήθηκε στην Πορτογαλία και κατά 2,4% στην Ισπανία. Αλλά και η κρατική κατανάλωση τράβηξε το... "χαλί" της ανάπτυξης το 2017 στη χώρα μας. Καταγράφεται η συρρίκνωσή της κατά 1,1% στην Ελλάδα, όταν κατά μέσο όρο αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη. Στην Ιρλανδία η αύξηση είναι πάνω από 5% και στην κατά 1,6%. Αλλά και στην Κύπρο καταγράφεται αύξηση της κρατικής κατανάλωση κατά 2,7%. Κατά μέσο όρο το κατά κεφαλή εισόδημα σε κάθε Έλληνα αντιστοιχεί 19.900 ευρώ το χρόνο (κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές και προσαρμοσμένο με βάση το κόστος ζωής), έναντι 54.600 ευρώ για κάθε Ιρλανδό (σ.σ. προ κρίσης ο μέσος Ιρλανδός ζούσε με 30.800 ευρώ, δηλαδή με πόσο σημαντικά μικρότερο δείχνοντας ότι όχι μόνο έχει ξεπεράσει τους τριγμούς της κρίσης αλλά έχει προχωρήσει). Στην Ελλάδα προ κρίσης (μέσος όρος περιόδου 1999-2008) αντιστοιχούσαν 20.400 ευρώ σε κάθε πολίτη. Κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη το μέσο εισόδημα σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 31.700 ευρώ σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις (τα στοιχεία είναι του 2016), έναντι 24.300 ευρώ προ κρίσης. 


  • ΣΟΕ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,7%, ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,4% ΤΟ 2017
Σε 3,7% του ΑΕΠ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 1,4%, σύμφωνα τα στοιχεία για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρώτο επίσημο οικονομικό δελτίο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το δελτίο του ΣΟΕ: Το 2017 επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ ή 5,93 δισ. ευρώ.  Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% το δ' τρίμηνο πέρυσι και η οικονομία αναπτύχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να αυξηθεί κατά 1,4% για το σύνολο του 2017. Η ανεργία υποχώρησε στο 20,8%. Οι ιδιωτικές καταθέσεις αυξήθηκαν πέρυσι κατά 5,73 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA και στη χαλάρωση των capital controls σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε το 2017 στο 1,45 δισ. ευρώ, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 10,5% στα 14,6 δισ. ευρώ.
  • ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΚΛΑΔΟΥΣ
Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των φορολογικών Αρχών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ βρίσκονται οκτώ κλάδοι επιχειρηματικής δραστηριότητας, στους οποίους έχει διαπιστωθεί κατά το παρελθόν πλήθος κρουσμάτων φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της πώλησης και της εκμετάλλευσης σκαφών αναψυχής, της παρασκευής και πώλησης soft drinks και αναψυκτικών, της παραγωγής και πώλησης τσιμέντων και ορυκτέλαιων, της κατασκευής και πώλησης ρολογιών και κινητών τηλεφώνων, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
  • ΕΡΓΑΝΗ : ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑ 55.494 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και την υψηλότερη επίδοση για τον μήνα Μάρτιο, από το 2001 έως σήμερα, κατέγραψαν τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων του Μαρτίου 2018 είναι θετικό κατά 55.494 νέες θέσεις εργασίας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαρτίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 196.142, ενώ οι αποχωρήσεις σε 140.648. Παράλληλα, την υψηλότερη επίδοση, από το 2001 έως σήμερα, καταγράφει και το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων για το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2018, το οποίο είναι θετικό κατά 55.580 νέες θέσεις εργασίας. Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος 2018, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 500.363 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 444.783. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (Ιανουάριος – Μάρτιος 2017) καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 33.638 θέσεις εργασίας και στο σύνολο του έτους 2017 το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 143.545 θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση από το 2001.
  • EUROSTAT : ΣΤΑ 14,5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΩΡΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, ενώ μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ. Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο ανά ώρα κόστος εργασίας στην ΕΕ εμφάνισαν για το 2017 η Δανία με 42,5 ευρώ, το Βέλγιο με 39,6 ευρώ, το Λουξεμβούργο με 37,6 ευρώ, η Σουηδία με 36,6 ευρώ και η Γαλλία με 36 ευρώ. Όπως αναφέρει η Eurostat οι εν λόγω εκτιμήσεις προέρχονται από επιχειρήσεις που απασχολούσαν κατ' ελάχιστον 10 εργαζόμενους, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση. Το 2008 το ωριαίο κόστος της εργασίας στην Ελλάδα ήταν, όπως αναφέρεται, στα 16,8 ευρώ. Το 2015 είχε πέσει στα 14,1 ευρώ ενώ το 2016 ήταν στα 14,2 ευρώ. Το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας (κυρίως για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα) ήταν το 2017 στην Ελλάδα στο 25,7% του συνολικού κόστους, δηλαδή περίπου όσο ήταν κατά μέσο όρο και στο σύνολο της ευρωζώνης (25,9%). Στην Ελλάδα, τέλος το μεγαλύτερο ωριαίο κόστος εργασίας ήταν στον βιομηχανικό τομέα με 15,3 ευρώ. Στον τομέα των υπηρεσιών ήταν στα 14,3 ευρώ, ενώ στον τομέα των κατασκευών ήταν στα 10,2 ευρώ.
  • Eurostat: ΚΑΤΑ 138% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ
Την ελληνική ιθαγένεια πήραν το 2016 συνολικά 33.210 άτομα, 138% περισσότερα σε σχέση με το 2015 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Εξ αυτών, το 86% ήταν Αλβανοί πολίτες, το 1,5% Ουκρανοί και το 1,2% Ρώσοι.. Συνολικά, το 2016, περίπου 995.000 άτομα απέκτησαν την ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από 841.000 το 2015 και 889.000 το 2014) εκ των οποίων το 12% ήταν πρώην πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, ενώ η πλειοψηφία ήταν πολίτες χωρών εκτός ΕΕ ή απάτριδες. Η μεγαλύτερη ομάδα που έλαβε υπηκοότητα ήταν πολίτες του Μαρόκου (101.300 άτομα, εκ των οποίων το 89% απέκτησε την ιθαγένεια της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας), πολίτες της Αλβανίας (67.500, το 97% των οποίων απέκτησαν την ιθαγένεια της Ιταλίας ή της Ελλάδας), πολίτες της Ινδίας (41.700, το 60% των οποίων απέκτησε τη βρετανική υπηκοότητα), πολίτες του Πακιστάν (32.900, από τους οποίους περισσότεροι από τους μισούς έλαβαν βρετανική υπηκοότητα), Τούρκοι πολίτες (32.800, περισσότεροι από τους μισούς εκ των οποίων απέκτησαν τη γερμανική υπηκοότητα) και Ουκρανοί πολίτες (24.000, εκ των οποίων το 60% απέκτησαν τη γερμανική, ρουμάνικη, πορτογαλική ή ιταλική υπηκοότητα). Μαροκινοί, Αλβανοί, Ινδοί, Πακιστανοί, Τούρκοι, Ρουμάνοι και Ουκρανοί αντιπροσώπευαν μαζί το ένα τρίτο (33%) του συνολικού αριθμού των ατόμων που απέκτησαν την ιθαγένεια ενός κράτους-μέλους της ΕΕ το 2016. Οι Ρουμάνοι (29.700) και οι Πολωνοί (19.800) ήταν οι δύο μεγαλύτερες ομάδες πολιτών της ΕΕ που απέκτησαν την ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους.
  • ΣΤΟ ΠΟΣΟ - ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ 237 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ
Στο ποσό-ρεκόρ των 237 τρισ. δολαρίων διαμορφώθηκε το παγκόσμιο χρέος στο δ΄ τρίμηνο του 2017, μεγαλύτερο κατά 70 τρισ. δολάρια σε σχέση με πριν από μία δεκαετία. Σύμφωνα με μια ανάλυση από το Institute of International Finance, ανάμεσα στις ώριμες αγορές το χρέος των νοικοκυριών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε ιστορικό υψηλό στο Βέλγιο, στον Καναδά, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο, στη Νορβηγία, στη Σουηδία και στην Ελβετία. Πρόκειται για μια ανησυχητική ένδειξη, με τα επιτόκια να αρχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως. Οι Ιρλανδία και Ιταλία είναι οι μόνες μεγάλες χώρες όπου το χρέος των νοικοκυριών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, είναι χαμηλότερο του 50%. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η αναλογία του παγκόσμιου χρέους ως προς το ΑΕΠ, μειώθηκε για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο καθώς η οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως ανέβασε ρυθμό. Η αναλογία διαμορφώνεται τώρα στο 317,8% του ΑΕΠ ή 4% χαμηλότερα από το υψηλό του γ΄ τριμήνου του 2016, σύμφωνα με το IIF.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας
    95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων -
    GDPR).
Ο κανονισμός 2016/679 (Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων – General Data Protection Regulation, GDPR ) πραγματεύεται την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας τους. Ο κανονισμός εκδόθηκε στις 27/4/2016 και θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις των κρατών μελών στις 25/5/2018. Ο κανονισμός αφορά όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τις κρατικές αρχές που με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πολιτών της ΕΕ ή νομίμως κατοικούντων στην ΕΕ. Ισχύει δε αυτόματα και δεν απαιτείται ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις για την εν λόγω υποχρέωση τους θα πρέπει να ενημερωθούν σε πολύ σύντομο χρόνο. O νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, φέρνει από την 25/5/2018, μια σειρά αλλαγών, που στόχο έχουν να επιτύχουν την ελεύθερη και προστατευμένη ροή των προσωπικών δεδομένων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τη δημιουργία κουλτούρας για τα προσωπικά δεδομένα, την οργάνωση και τυποποίηση των διαδικασιών και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Ειδικότερα,  ο με αριθμ. 679/2016 Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ψηφίστηκε το 2016. Ημερομηνία άμεσης και καθολικής εφαρμογής του για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ορίστηκε η 25/05/2018, με στόχο, τη διασφάλιση ενός συνεκτικού επιπέδου προστασίας των φυσικών προσώπων, σε ολόκληρη την Ένωση και προς αποφυγή αποκλίσεων, που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα , στην εσωτερική αγορά, κατοχυρώνοντας έτσι, την ασφάλεια δικαίου και τη διαφάνεια για τους οικονομικούς παράγοντες. Η εφαρμογή του Κανονισμού από τον Μάιο του 2018, σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζεται από τον Κανονισμό, και με υποχρεωτικό χαρακτήρα, ιδίως για τους φορείς του Δημοσίου, επιβάλλει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες, προς επίτευξη της κανονιστικής συμμόρφωσης, της βελτίωσης και καλύτερης απόδοσης των διαδικασιών, αλλά και  της προστασίας, από αστικές και διοικητικές κυρώσεις. Πληροφορίες στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr , ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.dpa.gr .
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • Προκήρυξη Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας εκτυπωτικού χαρτιού (CPV: 30197630-1) για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (NUTS: EL51-EL52) έτους 2018 (Τεύχος Διακήρυξης αρ. 1/2018)

H ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό, για την προμήθεια εκτυπωτικού χαρτιού (CPV: 30197630-1) για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης έτους 2018 (Τεύχος Διακήρυξης αρ. 1/2018), συνολικής εκτιμώμενης αξίας εξήντα επτά χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα δυο ευρώ και σαράντα ενός λεπτών (67.472,41€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ή πενήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων δεκατριών ευρώ και είκοσι τριών λεπτών (54.413,23€) χωρίς ΦΠΑ. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής και συγκεκριμένα βάσει της συνολικά χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής σε ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) για το σύνολο των ειδών για κάθε Πόλη ή Πόλεις ανά Περιφερειακή Ενότητα/ες. Οι οικονομικοί φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν. 4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», του Ν.4412/2016 και τα καθοριζόμενα στο τεύχος διακήρυξης 13/17. Οι προσφορές υποβάλλονται από την Πέμπτη 29/03/2018 και ώρα 08.00π.μ. μέχρι την Παρασκευή 20/04/2018 15.00 μ.μ., Η αποσφράγιση των προσφορών και η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (promitheus.gov.gr), την Πέμπτη, 26/04/2018 ώρα 11.00π.μ.. από το αρμόδιο, πιστοποιημένο στο σύστημα, συλλογικό όργανο Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο Tμήμα Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Κρατικών Οχημάτων της Δ/νσης Οικονομικού Α.Δ.Μ.Θ.: Γεώργιος Νικήτας (Προϊστάμενος Τμήματος) 2313309437 e-mail: tpdy@damt.gov.gr) & Ελένη Αβραμίδου, τηλ: 2313 309151 email: helavra@damt.gov.gr,


Δεν υπάρχουν σχόλια: