«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η εξυγίανση & η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξή τους σε άλλες χώρες» ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ (FBS) , σας προσκαλούν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο κλειστό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξη τους σε άλλες χώρες». Στην ημερίδα θα αναλυθούν από στελέχη της εταιρείας, οι μέθοδοι και οι τεχνικές διατήρησης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η εξυγίανση των επιχειρήσεων και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία και των Ρωσικών επενδύσεων στη χώρα μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Το επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο εκδήλωση με δύο θεματικές ενότητες :
1. «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»
2. «Ηλεκτρονικές συναλλαγές και ασφάλεια»
Στην εκδήλωση, στην πρώτη θεματική ενότητα, θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε. Βασικός στόχος είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα. Την παρουσίαση στην πρώτη θεματική ενότητα, θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας.
Στην δεύτερη θεματική ενότητα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου, αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση – ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που η αποστολή της συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η παρουσίαση της δεύτερης θεματικής ενότητας θα γίνει από Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..
Το διήμερο 5-6 Μαΐου θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο, έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) , του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

  • ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΘΕΣΜΩΝ
Με αντικείμενο το θέμα της αγοράς ενέργειας αρχίζουν εκ νέου οι συναντήσεις της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Στη ατζέντα των συζητήσεων θα υπάρξει συνάντηση για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων). Σημειώνεται ότι κοινοτικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας. 

  • ΣΤΑ 70 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
Το Μάρτιο εισήχθησαν στο σύστημα 816 ακάλυπτες επιταγές αξίας 13,1 εκατ. ευρώ, από 758 τον προηγούμενο μήνα. Στα 70 εκατ. ανέρχονται πλέον τα «φέσια» του πρώτου τριμήνου στην αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία, το Μάρτιο εισήχθησαν στο σύστημα 816 ακάλυπτες επιταγές αξίας 13,1 εκατ. ευρώ, από 758 τον προηγούμενο μήνα, με το συνολικό ποσό στο τρίμηνο να διαμορφώνεται στα 55,6 εκατ. ευρώ. Στο ποσό θα πρέπει να προστεθούν και 14,5 εκατ. ευρώ από τις απλήρωτες συναλλαγματικές, ανεβάζοντας τα «φέσια» στην αγορά μόνο στο πρώτο τρίμηνο στα 70 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το Μάρτιο εισήχθησαν στο σύστημα 2.397 απλήρωτες συναλλαγματικές, αξίας 4,01 εκατ. ευρώ.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ
Παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα "Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού" και "Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους" του αναπτυξιακού νόμου. Συγκεκριμένα, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου. Με ανακοίνωσή του το υπουργείου Οικονομίας αναφέρει ότι μετά από αιτήματα υποψήφιων επενδυτών, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» του αναπτυξιακού N. 4399/2016 παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2017, εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός τους.
  • "ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Ηλεκτρονικές καταγγελίες για κρούσματα απάτης και διαφθοράς σχετικά με τις επενδύσεις των αναπτυξιακών νόμων δέχεται πλέον η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω ειδικής πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ependyseis.gr/kataggelies.htm οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες, για περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς σχετιζόμενες με επενδυτικά σχέδια, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο παρεμβάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει το Υπουργείο με στόχο την κατοχύρωση της διαφάνειας και της ακεραιότητας των διαδικασιών, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της απάτης. Η αρμόδια εθνική αρχή υποδοχής των καταγγελιών είναι η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ελληνική υπηρεσία AFCOS).
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2016: ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ 3,9%
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,9% του ΑΕΠ παρουσίασε η γενική κυβέρνηση το 2016, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σημειώνεται ότι το μέγεθος αυτό αφορά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όπως μετράται από την ΕΛΣΤΑΤ και τη EUROSTAT και δεν σχετίζεται με το πλεόνασμα με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής. Ειδικότερα, στα 6,9 δισ. ευρώ υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τον κανονισμό ESA 2010. Έτσι το ποσοστό διαμορφώνεται σε 3,9% του ΑΕΠ. Τα ίδια δημοσιονομικά στοιχεία επιβεβαίωσε και η Eurostat με ανακοίνωσή της επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό χρέος φτάνει το 179% του ΑΕΠ ή 314,897 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση στοιχείων της Eurostat το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης φτάνει το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,288 δισ. ευρώ, συμφωνώντας απολύτως με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

  • ΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΦΟΡΟΙ & Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΘΡΕΨΑΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Οι πρόσθετοι φόροι και η περικοπή των συντάξεων το 2016 έθρεψαν κατά κύριο λόγο το πλεόνασμα μαμούθ που εμφάνισε η οικονομία. Ωστόσο, και παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, επειδή το πλεόνασμα αυτό είναι πολλαπλάσιο των μνημονιακών στόχων, αποδεικνύεται ότι τα πρόσθετα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που επεβλήθησαν στην ουσία ήταν αχρείαστα! Η εντυπωσιακή βελτίωση στο ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης αλλά και στο πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται κατά κύριο λόγο: (1). Στην κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών εσόδων. Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα έσοδα από φόρους του 2016 παρουσίασαν αύξηση άνω των 3,5 δισ. ευρώ συγκριτικά με το 2015. Προφανώς, η επέκταση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και η αυτοματοποίηση των κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο, εις χείρας τρίτων και ειδικά τραπεζικών λογαριασμών συνέβαλαν σε αυτό. Ομως ο κύριος λόγος αύξησης των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην υπερφολογόγηση της οικονομίας, την οποία επέβαλε η κυβέρνηση, καθώς το σύνολο των φορολογικών μέτρων του 2016 ξεπέρασε το 1% του ΑΕΠ αν συνυπολογιστούν οι παρεμβάσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους. (2). Στο γεγονός ότι το 2016 δεν υπήρξε δαπάνη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ το 2015 η επίπτωση της υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ήταν αρνητική κατά 4,842 δισ. ευρώ, το 2016 ήταν θετική κατά 70 εκατ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες δεν χρειάστηκαν στήριξη και δεν έκαναν χρήση των διαθέσειμων ποσών. (3). Στη σημαντική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των ασφαλιστικών Ταμείων. Τούτο προέκυυψε από τη νέα περικοπή των συντάξεων που έγινε μέσα στο 2016 και από την αύξηση των εισπράξεων από ασφαλιστικές εισφορές. Οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης εμφάνισαν το 2016 πλεόνασμα 2,042 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 608 εκατ. ευρώ το 2015. Ομως, αυτό το μέτρο περιόρισε ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών, με αποτέλεσμα να συμβάλλει και αυτό στον περιορισμό της κατανάλωσης και επομένως στην ύφεση.
  • ΤΑ 94 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΓΓΙΞΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Αύξηση κατά 989 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017, έναντι του Ιανουαρίου. Η αύξηση των φορολογικών οφειλών τον ίδιο μήνα ανέρχεται σε 912 εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τον Φεβρουάριο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) ανήλθαν σε 2,619 δισ. ευρώ έναντι 1,630 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Έτσι, το σύνολο των παλαιών οφειλών (που δημιουργήθηκαν έως 31.12.2016) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 93,974 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο το σύνολο των οφειλετών του Δημοσίου ανέρχονταν σε 4.052.270 έναντι 4.173.206 τον Ιανουάριο. 
  • ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τέσσερις αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό, οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό, εφόσον προηγουμένως έχουν υποβάλει δήλωση επανέναρξης εργασιών. Επιπλέον, εισάγεται απλοποιημένη διαδικασία δικαστικής επικύρωσης για ορισμένες υποθέσεις, ενώ αναφορικά με την αναστολή της διαδικασίας του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, εξετάζεται να συνδεθούν χρονικά, όχι με την υποβολή της αίτησης, αλλά με την αποστολή των προσκλήσεων στους πιστωτές. Τέλος, το υπουργείο σκοπεύει να διευρύνει τις εργασίες που μπορούν να ανατεθούν στον εμπειρογνώμονα.
  • ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ 1η ΜΑΪΟΥ ΩΣ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ
Τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» σύμφωνα με την οποία  καθιερώνεται με νόμο αντί με υπουργική απόφαση όπως ισχύει σήμερα, η 1η Μαίου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι η ανωτέρω αργία μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα εφόσον συμπίπτει με Κυριακή (μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για την Κυριακή του Πάσχα).
  • ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ Β΄1325/19-4-2017, στο οποίο περιλαμβάνονται η ΠΟΛ. 1059/2017 «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων και διαδικασία υποβολής αυτής» και η ΠΟΛ. 1056/2017 «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 15 του ν.3091/2002 (330 Α') για τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων - απαιτούμενα δικαιολογητικά και διαδικασία χορήγησης των απαλλαγών». Στην ΠΟΛ. 1059/2017 αναφέρεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης ειδικού φόρου επί ακινήτων καθώς και υποδείγματα εγγράφων. Ακόμα αναφέρεται οτι η αρχική δήλωση ειδικού φόρου επί ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύουαπό το υπόχρεο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 17 του ν. 3091/2002, το οποίο απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet. Οι τροποποιητικές δηλώσεις ειδικού φόρου επί ακινήτων υποβάλλονται χειρόγραφα στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. με υποχρεωτική συνυποβολή των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών.
  • ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ & Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 12η ΜΑΪΟΥ
Ξεκίνησε η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές Μαρτίου του ΕΦΚΑ σε 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με την προθεσμία πληρωμής να εκπνέει στις 12 Μαΐου. Τα ειδοποιητήρια εμφανίζονται για άλλη μια φορά με καθυστέρηση καθώς γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη των προηγούμενων μηνών. Τα σημαντικότερα λάθη αφορούν για παράδειγμα συνταξιούχους ή επαγγελματίες που έχουν πραγματοποιήσει διακοπή δραστηριότητας και έλαβαν εκ παραδρομής ειδοποιητήρια. Και αυτόν το μήνα τα ειδοποιητήρια δε θα περιλαμβάνουν τις εισφορές επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%). Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευτεί αναδρομικά εισφορές  4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ EUSAIR 2017
Άνοιξε η Εγγραφή των Επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία), στα Ιωάννινα στις 11.5.2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του EEN-Hellas, με το Ε.Κ.Τ. και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί τις Επιχειρήσεις όλων των Ελληνικών Επιμελητηρίων, που μπορούν να ενταχθούν στους βασικούς Θεματικούς Τομείς, να συμμετέχουν και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που δίνεται στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Η εγγραφή γίνεται στον σύνδεσμο: https://www.b2match.eu/eusair2017 .
Πληροφορίες και υποστήριξη: Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network-Hellas, Κος Ιωάννης Δασκαλόπουλος & Κα Άννα Ζέρβα Τηλ. 26510.76589 , email: enterprise-europe@cci-ioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: