«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όποιος παρακολουθεί την ρηχή προπαγανδιστική ευκολία των ημερών και τις απίστευτες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και αρνείται να εκχωρήσει τη σκέψη του σ’αυτές , δεν μπορεί παρά να αισθάνεται βαρύ το πέπλο της εθνικής μελαγχολίας που σκεπάζει τη χώρα .
Δεν μπορεί παρά να συναισθάνεται την οδύνη της εθνικής συντριβής , όχι με όρους εθνικιστικής πατριδοκαπηλίας αλλά ως συνειδητός πολίτης , που έμαθε να βιώνει την κληρονομιά του πολιτισμού του και του γένους του , μετασχηματίζοντάς την σε πηγή έμπνευσης και διαρκούς αγώνα .
Γι’ αυτόν τον πολίτη που δεν αρκείται σε βολικά σχήματα , τα οποία ο ανορθολογισμός έχει αναγάγει σε κυρίαρχα ερμηνευτικά εργαλεία για όσα αδιανόητα συμβαίνουν στην πατρίδα , είναι ημέρες που η εθνική και...
προσωπική αυτογνωσία γίνονται δυνάστες αδυσώπητοι , που δεν του επιτρέπουν να παραμένει απαθής παρατηρητής της βάναυσης , στα όρια της απελπισίας , υποβάθμισης της Ελλάδας .
Όσα συμβαίνουν δεν είναι απόρροια μιας αναπόφευκτης τελεολογίας ερήμην των πρωταγωνιστών της εποχής και πολύ περισσότερο δεν είναι απότοκα μιας απρόβλεπτης φυσικής καταστροφής .
Η συμπόρευση ενός τμήματος του πολιτικού σώματος , δομικά αμαθούς , με ένα αδίστακτο και εντελώς ανίκανο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού οδήγησε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα .
Στη Βουλή , την περασμένη Κυριακή , δεν αποφασίστηκε απλώς ένα σκληρότερο ή λιγότερο επαχθές πακέτο μέτρων .
Πιστοποιήθηκε η πολλαπλή χρεοκοπία της πατρίδας σε βαθμό που να αποκτά υπόσταση η υποψία ότι αυτό το έθνος δεν μπορεί να φτιάξει κράτος αξιόπιστο , λειτουργικό , αποδοτικό .
Αυτό που θα έπρεπε να είναι καθημερινό μέλημα της πολιτείας και μόνιμη έγνοια όλων των κυβερνήσεών της ανατίθεται στη φροντίδα των εταίρων μας , για έναν αιώνα !!!!  
Αυτό αποδέχθηκε η Βουλή των Ελλήνων , την Κυριακή , επικυρώνοντας μια μακρά πορεία έκπτωσης κι εκφυλισμού .
Και το επιβεβαίωσε η απόφαση του Eurogroup συνδέοντας την με νεοφιλελεύθερους όρους – καζινοφιλελευθερισμού .
Ο εξευτελισμός ενός οποιουδήποτε Έθνους από τους δανειστές του , ανεξάρτητα από τα λάθη που πραγματικά το βαραίνουν , έχει τα όρια του , τα οποία και όσον αφορά την Ελλάδα , έχουν ξεπεραστεί προ πολλού , με την αγαστή συνεργασία μιας κυβέρνησης , η οποία δεν φαίνεται να διστάζει πλέον να ψεύδεται ασύστολα , να δημαγωγεί και να πατάει κυριολεκτικά επί πτωμάτων , έχοντας προηγουμένως προδώσει τους εκλογείς της , την αριστερή ιδεολογία της και την πατρίδα της , σε σημείο πραγματικά σοκαριστικά απίστευτο .
Αλλά καμία χώρα , κανένας λαός δεν μπορεί να συγχρονιστεί με τα προστάγματα της εποχής , να απαντήσει θετικά στις προκλήσεις και να συναρθρώσει τον βηματισμό του με έναν κόσμο σε διαρκή κίνηση , με το άγος της αποτυχίας και το άχθος της αναξιότητας να βαραίνει στους ώμους του .

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ .

Χρειάζεται να επανεφεύρει τον εαυτό της , με τόλμη και σχέδιο και χωρίς κανένα δισταγμό να αποτινάξει , ό,τι την κρατά δέσμια στο χρεοκοπημένο παρελθόν της , αδιαφορώντας για όλους εκείνους που εξασφάλισαν προσόδους , για τους ίδιους και την κλίκα τους , από όποιο πολιτικό , κοινωνικό και συνδικαλιστικό χώρο και αν προέρχονται , που απομύζησαν , τους εθνικούς χυμούς και αδιαφόρησαν για το γενικό καλό και το μέλλον του τόπου .
Ο « Νέος Πατριωτισμός » , που τις τελευταίες ημέρες εκπέμπεται ως σάλπισμα , από διάφορες πλευρές , δεν μπορεί να είναι και να εκστομίζεται ως εύκολη ρητορική διαφυγή από τις δυσκολίες των στιγμών .
Θα αποκτήσει υπόσταση πραγματικότητας , μόνο , εάν σαρκωθεί από έναν στιβαρό κι αναλυτικό κατάλογο υποχρεώσεων και καθηκόντων , ο οποίος θα αφορά όλους και σε όλες τις βαθμίδες του κράτους , της πολιτικής και της κοινωνίας και από τον οποίον δεν θα εξαιρείται ΚΑΝΕΙΣ .

Υ.Γ. : Η ερμηνεία του όρου « Νέος Πατριωτισμός » , σε καμμιά περίπτωση , δεν έχει σχέση και δεν πρέπει να γίνει , με τους όρους του παρελθόντος και ειδικά όπως χρησιμοποιήθηκε , σκόπιμα , βλακωδώς και ιδιοτελώς , από το μετεμφυλιακό κράτος .

Για όλα τα παραπάνω

Πολύγυρος 27 Μαΐου 2016


Απόστολος Φυργάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: