«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ & ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ »
Ξεκίνησε από 29/3 η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης σχετικά με την...
ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 29/3/2016 έως 17/5/2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

  • 78,08 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΟ 2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 22 Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Μάλιστα, τα πραγματικά λουκέτα δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις «κατεβάζουν ρολά», χωρίς να το δηλώσουν, καθώς χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες.
  • ΔΑΝΕΙΑ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3ΕΤΙΑ
Στη διαγραφή δανείων ύψους 5 δισ. ευρώ έχουν προχωρήσει την τελευταία 3ετία οι μεγάλες τράπεζες στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παράλληλα, έχουν σχηματίσει ένα συνολικό απόθεμα προβλέψεων 60 δισ. ευρώ, επίπεδο ρεκόρ, για να αντισταθμίσουν τα «κόκκινα» δάνεια που επίσης βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 100 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, οι διαγραφές αφορούν παλαιά δάνεια όλων των κατηγοριών που βρίσκονται σε καθυστέρηση εδώ και πολλά χρόνια και τα οποία κρίνεται ότι δεν υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες για την ανάκτησή τους. Οπως τονίζουν, η διαγραφή των δανείων είναι λογιστική, και αφορά τους ισολογισμούς των τραπεζών και μόνο. Οι απαιτήσεις για τα δάνεια αυτά παραμένουν και οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες για την ανάκτηση των οφειλών ή και σε πώληση των δανείων αυτών σε εξειδικευμένες εταιρείες. Αναλυτικότερα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες –Πειραιώς, Alpha, Εθνική και Eurobank– σε επίπεδο ομίλου έχουν προχωρήσει σε χορηγήσεις δανείων ύψους 234 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 85 δισ. ευρώ βρίσκονται σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης. Πέραν αυτών, υπάρχουν δάνεια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ, τα οποία εμφανίζουν, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, πολύ υψηλές πιθανότητες να βρεθούν σε καθεστώς καθυστέρησης. Ετσι, τα συνολικά πιστωτικά ανοίγματα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ και για την αντιμετώπισή τους οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στη διενέργεια προβλέψεων ύψους 58 δισ. ευρώ.
  • ΓIA ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο η μείωση ήταν της τάξης των 541 εκατ. ευρώ, ποσό που ήρθε να προστεθεί στα 1,1 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου. Συνολικά οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες τον δεύτερο μήνα του 2016 βρίσκονται στα επίπεδα των 121,68 δισ. ευρώ από 122,23 δισ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο βασικός λόγος που παρατηρείται η μείωση αυτή είναι οι αυξημένες φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η νέα αρχή, του « Πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω» διέπει το νέο Νόμο για την ίδρυση επιχειρήσεων, που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Επιτροπής . Όπως πρότεινε η υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη , οι επιχειρήσεις θα ιδρύονται με μία απλή αναγγελία στις Αρχές , καταργούνται οι διαδικασίες προεγκρίσεων για επιχειρήσεις Τουριστικών καταλυμάτων , βιομηχανίας τροφίμων και υγειονομικού ενδιαφέροντος . Οι έλεγχοι θα διατηρηθούν στις επιχειρήσεις με ζωικής προέλευσης τρόφιμα , ενώ αλλάζει το καθεστώς χορήγησης πιστοποιητικού πυρασφάλειας για τα καταλύματα . Το σχέδιο καταρτίζεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιούνιο.

  • ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Σε συμφωνία για μέτρα άνω των 5 δισ. ευρώ φαίνεται ότι έχει έρθει η κυβέρνηση με τους δανειστές, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα κυβερνητικού στελέχους μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Σύμφωνα, λοιπόν με το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα 4,5% όπως έλεγε το ΔΝΤ, αλλά 3% του ΑΕΠ, όπως έλεγε η Κομισιόν, δηλαδή 5,5 δισ.ευρώ, ενώ τόνισε ότι η αξιολόγηση θα έχει κλείσει έως τις 15 Απριλίου «γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ». Ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει δυσκολία στα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να φτάσουν το 1,8 δισ. για το 2018. Σε τρεις τομείς εστιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθούν τα πρόσθετα μέτρα ώστε να κλείσει ο λογαριασμός των περίπου 5,5 δισ. ευρώ που ζητά η Κομισιόν. Συγκεκριμένα: (α) Καύσιμα. Αύξηση της φορολογίας στο ντίζελ μέσω της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τη βενζίνη, (β) στο μέτωπο των συντάξεων παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής υποχώρησης στο θέμα της αύξησης των εισφορών, ενώ έχει αποκλειστεί το σενάριο για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, (γ) αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Στο τραπέζι βρίσκονται οι αλλαγές στο αφορολόγητο και τη νέα φορολογική κλίμακα.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Αντιμέτωποι με αυξημένες παρακρατήσεις θα βρεθούν τους επομένους μήνες μισθωτοί και συνταξιούχοι, λόγω των αλλαγών στη φορολογική κλίμακα και την εισφορά αλληλεγγύης, την ίδια στιγμή που θα καλούνται να αποπληρώνουν τους φόρους που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων. Από τις αλλαγές στη φορολογία που σχεδιάζει η κυβέρνηση προκύπτουν επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ. Συγκεκριμένα, η μείωση του αφορολογήτου από 9.500 ευρώ σε 9.100 ευρώ σημαίνει αύξηση της φορολογίας κατά 100 ευρώ, ενώ από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα έρχονται μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Μάλιστα η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο αφορολόγητο των 9.100 ευρώ θα διατηρηθεί για ετήσια εισοδήματα ως 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια, για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα, η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για να μηδενιστεί στο εισόδημα των 40.000 ευρώ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Αύξηση της τάξης των 10 λεπτών στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στη βενζίνη εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ως ένα από τα μέτρα που έχουν προταθεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σε αυτή την περίπτωση η τελική τιμή της αμόλυβδης θα εκτοξευθεί στα 1,477 ευρώ από 1,347 σήμερα. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται από το επιτελείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη προβλέπει αντικατάσταση των σημερινών τελών κυκλοφορίας με ένα πάγιο τέλος στο μισό και παρακάτω σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, με την διαφορά να καλύπτεται από μια αύξηση του φόρου στις τιμές των καυσίμων από βενζίνη και ντίζελ κίνησης έως υγραέριο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι οι χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους να κάνουν άρση της ακινησίας τους. Υπάρχει, όμως, και ένα τρίτο ακόμα πιο ακραίο σενάριο το οποίο προβλέπει εξίσωση του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης με τη βενζίνη, αυξάνοντας την τιμή του πρώτου κατά 39%. Το τελευταίο από τα σενάρια που εξετάζονται θέλει μαζί με τα καύσιμα να αυξάνεται και το φυσικό αέριο, όπου ο ελληνικός συντελεστής είναι ήδη ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

ΟΚΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στο δραστικό περιορισμό των εξόδων για διασκέδαση, ένδυση-υπόδυση, τρόφιμα, διακοπές, αλλά και θέρμανση έχουν οδηγηθεί οι καταναλωτές εξαιτίας της κρίσης. Οκτώ στους δέκα έχουν μειώσει κι άλλο την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο, όπως προκύπτει από έρευνα του ΚΕΠΚΑ. Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2016 είναι ότι το 88,1% των καταναλωτών έχουν μειώσει, γενικά την κατανάλωση, τον τελευταίο χρόνο. Από αυτούς, που δήλωσαν ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση, 82,1% μείωσε τις αγορές ένδυσης – υπόδησης, το 70,0% τη διασκέδαση, το 63,1% την αγορά τροφίμων, το 43,5% τις διακοπές, το 39,1% τη θέρμανση, το 36,5% τα καλλυντικά, το 35,8% το ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, το 35% τις μετακινήσεις, το 32,8% τον οικιακό εξοπλισμό, το 30,9% τα είδη προσωπικής υγιεινής το 30,7% τα είδη καθαριότητας σπιτιού, το 23,6% την υγεία, και το 20,3% την εκπαίδευση.Οι καταναλωτές, σε ποσοστό 48.3% χρησιμοποιούν την τιμή, ως πρώτο κριτήριο, για τις αγορές τροφίμων ενώ το 2015 το ποσοστό ήταν 37,7%. Το κριτήριο της ποιότητας το 2016 μειώθηκε από 32,6% σε 16,4%.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας θα μεταφερθεί φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς, η οποία συμπίμπτει με το ορθόδοξο Πάσχα.Έτσι φέτος η Πρωτομαγιά θα εορταστεί όχι την 1η Μαΐου που συμπίμπτει το Πάσχα των Χριστιανών, αλλά δύο ημέρες αργότερα στις 3 Μαΐου. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα απολαύσουν ένα τετραήμερο, καθώς εκτός από τη Δευτέρα του Πάσχα, πλέον και η Τρίτη θα είναι αργία ως Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά είναι προαιρετική αργία αλλά κάθε χρόνο με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας μετατρέπεται σε υποχρεωτική αργία.

  • ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή τροπολογία για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων έως τον Μάιο του 2016, με νέα ποσοστά απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης για τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα. Το μέτρο της απόσυρσης θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ωστόσο, τα νέα κίνητρα απόσυρσης παλαιών Ι.Χ είναι πιο φτωχά σε σχέση με αυτά που ίσχυαν έως τα τέλη του περασμένου έτους. Πλέον το όφελος της απόσυρσης κυμαίνεται από 240 έως 1.470 ευρώ έναντι 300 έως 2.800 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη απόσυρση.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Το Επιμελητήριο Σερρών  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία διοργανώνει την 1η εκδήλωση «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ» σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με σκοπό να προβάλει, να αναδείξει και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα να αποτελέσει αυτή η δραστηριότητά του ένας ξεχωριστός τρόπος συνάντησης παραγωγών, επιχειρηματικών και επισκεπτών-καταναλωτών. Η διμερής εκδήλωση θα διεξαχθεί  στις 23 και 24 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Elpida Resort στις Σέρρες. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό Μαγειρικής και Γαστρονομίας. Όσες από τις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2321099722 και 2321039971.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό μειοδοτικό δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, ενδεικτικού προϋπολογισμού για το έτος 2016 ύψους ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΑ ΕΞΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ (122.295,67€) πλέον ΦΠΑ για την «Προμήθεια υγειονομικού και κτηνιατρικού φαρμακευτικού υλικού (έτους 2016)» με κριτήριο την χαμηλότερη προσφορά. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 22η Μαρτίου 2016 ημέρα Τρίτη και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 12η Απριλίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 πμ. Για περισσότερες πληροφορίες στα Τηλ.: 210-4015451, Fax: 210-4015452, e-mail : syndesm1@otenet.gr, Ταχυδρ.Δ/νση: Τ.Θ. 91299, 18702 Κερατσίνι.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τόνωση της επιχειρηματικής άμιλλας και επιβράβευσης των επιχειρήσεων οι οποίες διακρίθηκαν κατά την περασμένη χρονιά σε διάφορους τομείς, αποφάσισε να βραβεύσει τις επιχειρήσεις του Νομού μας. Μια βράβευση που θα αναδεικνύει την ικανότητα, την ποιότητα και την υπευθυνότητα στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, δεν θα αφορούν απλώς επιχειρηματικές επιτυχίες που αποτυπώνονται σε νούμερα και οικονομικά αποτελέσματα. Ο θεσμός αυτός θα επιβραβεύει ανθρώπους, αντιλήψεις αξίες. Θα διακριθούν αυτοί που τόλμησαν να επενδύσουν στη γνώση , στον άνθρωπο, στην καινοτομία , στην ποιότητα . Θα διακριθούν εκείνοι που κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Θα διακριθούν εκείνοι που κατάφεραν να συνδέσουν την επιχειρηματική τους λειτουργία με το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και με την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία , να θέσουν φιλόδοξους στόχους, να επενδύσουν σε αξίες . Είναι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που δείχνουν ένα ξεκάθαρο δρόμο για την ελληνική επιχειρηματικότητα και για την ελληνική οικονομία.
Για τους λόγους αυτούς το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα :

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2016»

για τις παρακάτω κατηγορίες βραβείων :

  • Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας
  • Βραβείο Έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας
  • Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος
  • Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας
  • Βραβείο Νεοσύστατης Επιχείρησης
  • Βραβείο Μακροβιότερης Επιχείρησης
  • Βραβείο Παραγωγής & Τυποποίησης Τοπικών Προϊόντων
  • Βραβείο Τουρισμού & Παράδοσης

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ανεξάρτητα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η αποστολή των φακέλων υποψηφιότητας πρέπει να γίνει μέχρι Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 13.00. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr ή στα τηλέφωνα του 23710 24200, 24300. Ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στο e mail : info@epichal.gr .


Δεν υπάρχουν σχόλια: