"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κανταράς

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μου, δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την οριστική μου αποχώρηση από το Νεομνημονιακό Κόμμα του κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα την πρόθεση μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΟΛΘ Α.Ε, μέσα από την προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία.
Στην επιλογή μου αυτή, οδηγούμε μετά από ώριμη σκέψη αλλά και...
 πόνο ψυχής, αφού αποχωρίζομαι και εγώ όπως και πάρα πολλοί άλλοι συναγωνιστές ένα ενωτικό εγχείρημα, του οποίου υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη, στηρίξαμε τη ριζοσπαστική πορεία του από την εποχή του 3% έως και σήμερα. Εγχείρημα το οποίο αξιώθηκε, μέσα από έναν μακρύ αντιμνημονιακό αγώνα, να πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς, οι επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και κυρίως μετά, κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και του τρίτου, σκληρού μνημονίου, εμφορούμενες από την πολιτική αντίληψη της δυνατότητας εύρεσης εντός της ευρωζώνης αμοιβαία επωφελούς «συμφωνίας», αποδείχθηκαν εντελώς αβάσιμες, και τελικά καταστροφικές για τον τόπο και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ,  το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ, καθώς και η άρνηση της πλειοψηφίας του κόμματος, όπως εκφράστηκε στην τελευταία Κ.Ε. να γίνει διαρκές συνέδριο πριν την ψήφιση του μνημονίου, αποτελεί κομβικό σημείο στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο και μετά δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής στις βασικές ιδεολογικοπολιτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ που ιδρύσαμε.
Το μνημόνιο έχει ταξικό περιεχόμενο, στρέφεται ενάντια στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους αγρότες, τούς συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους, τους μικροεπαγγελματίες, ενάντια στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, ενάντια στη δημοκρατία, και εμείς αυτό αρνούμαστε να το υπηρετήσουμε. Αρνούμαι και αρνούμαστε να συνδέσουμε τη συνέχιση της πολιτικής μας δράσης με την περαιτέρω υποταγή της χώρας μας στο άρμα της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του γερμανικού κεφαλαίου.

Πιστέψαμε και πίστεψε ο ελληνικός λαός, πως θα τελειώσουμε με όλους αυτούς που έκαναν το Σύνταγμα Μνημόνιο, με τα ανδρείκελα που έκαναν τη χώρα ειδική οικονομική ζώνη. Με αυτούς που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν σχολεία και νοσοκομεία, έκλεισαν μαγαζιά και σπίτια. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε! Πίστεψε ο ελληνικός λαός πως θα τελειώσουμε με τους αργυρώνητους, τους καιροσκόπους, που αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα, τους ψεύτες και τα παχύδερμα. Με τους υποκριτές που θρηνούσαν για τον πόνο που οι ίδιοι προκαλούσαν στον κοσμάκη. Πως θα τελειώσουμε με τα κτήνη που προκαλούσαν τις αυτοκτονίες. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: