«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετέχει και φέτος στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 26 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου  στη Θεσσαλονίκη. Στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΗELEXPO, περίπτερο δεκατρία (13) και στα stand 10Α έως 15, θα συμμετέχει με 7 επιχειρήσεις του Νομού. Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο...
stand 10α, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συνέντευξη τύπου και εκδήλωση για τη βράβευση των επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετέχουν μαζί με το Επιμελητήριο στην DETROP 2015. Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το stand του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν μαζί μας, να γευτείτε τα τοπικά μας προϊόντα, να στηρίξετε την προσπάθεια του Επιμελητηρίου και να επιβραβεύσετε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων για την προβολή και την προώθηση των Χαλκιδικιώτικων προϊόντων.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, με θέμα «Οι Γυναίκες Επιχειρηματίες Τολμούν». Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά  σε γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε Δήμο του νομού μας που διακρίνονται τόσο στον επιχειρηματικό στίβο, όσο και για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της σαν κεντρική ομιλήτρια η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.  

·       ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ANUGA 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι προτίθεται να συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2015 που θα πραγματοποιηθεί από 10 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2015 στην Κολωνία της Γερμανίας. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής 2371024200 κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 117η CANTON FAIR ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι από 15/4 έως 5/5/2015 πραγματοποιείται η 117η Import and Export Fair στην Κίνα, επίσης γνωστή και ως Canton Fair. Η έκθεση πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο στην Guangzhou κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, με ιστορία 57 ετών από το 1957. Καταλαμβάνει έκταση 1.180.000  m2 και την επισκέφτηκαν  πάνω από 186 χιλιάδες σύμφωνα με τα στοιχεία κατά την περσινή διοργάνωση . Η Canton Fair προσελκύει περισσότερους από 24.000 εκθέτες από τις καλύτερες εταιρείες εμπορίου της Κίνας με την μεγαλύτερη αξιοπιστία, και πάνω από 500 ξένες εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση. Η έκθεση η οποία χωρίζεται σε τρεις περιόδους - φάσεις μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς. Στην πρώτη φάση από 15 - 19 Απριλίου 2015 : Ηλεκτρονικά, Οικιακές ηλεκτρικές συσκευές,  Εξοπλισμός φωτισμού,  Οχήματα και Ανταλλακτικά,  Μηχανήματα,  Hardware & Tools,  Πηγές Ενέργειας,  Χημικά Προϊόντα,  Οικοδομικά Υλικά . Στην δεύτερη φάση  από 23 - 27 Απριλίου 2015 : Καταναλωτικά Αγαθά, Είδη διακόσμησης,  Δώρα. Στην Τρίτη φάση από 1 με 5 Μαίου 2015 : Είδη γραφείου, Θήκες & Τσάντες,  Προϊόντα αναψυχής,  Τρόφιμα,  Φάρμακα, Ιατροτεχνολογικά προϊόντα,  Προϊόντα Υγείας,  Υφαντουργία και ενδύματα, Παπούτσια. Περισσότερες πληροφορίες και ενημερωτικά για την έκθεση Canton Fair στην Κίνα,  στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής 2371024200 κα Τζηρίτη Γεωργία.
 
·       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “FRESKON” ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, που φέρει την επωνυμία FRESKON, και θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 25 Απριλίου του 2015. Η έκθεση που θα εστιάζει στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δρομολογείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο του ρόλου της για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα και θα αποτελέσει ένα εξειδικευμένο και μοναδικό εκθεσιακό γεγονός στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή των προϊόντων της ελληνικής παραγωγής και της ευρύτερης περιοχής, η ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η δημιουργία προϋποθέσεων για εμπορικές επαφές και συναλλαγές, αλλά και η διερεύνηση νέων αγορών και η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή. Η έκθεση απευθύνεται σε εταιρείες συσκευασίας και διακίνησης φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς και εξαγωγείς του κλάδου, εμπόρους λιανικής, αλυσίδες σούπερ μάρκετς, μεταφορικές εταιρείες. Θα φιλοξενεί δε εκθέματα όπως: φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μηχανήματα, υλικά συσκευασίας και τυποποίησης, αλλά και εταιρείες μεταφορών και logistics, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, οργανισμούς και φορείς του κλάδου. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα ευρύ πρόγραμμα προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών με προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων διεθνούς επιπέδου, με σκοπό την προβολή των ελληνικών προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση περισσότερων και εξειδικευμένων εμπορικών επισκεπτών. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με την κα Τζηρίτη Γεωργία (τηλ. 2371024200, 24300) στην ιστοσελίδα του www.epichal.gr και στα τηλέφωνα της ΔΕΘ  2310 291161 (υπεύθυνη  κα Τόνια Νικολαίδου)   και στην ιστοσελίδα  http://freskon.helexpo.gr.

·       ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) παρέχει δωρεάν, προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μία νέα υποστηρικτική υπηρεσία που στοχεύει στην ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη γύρω από την προστασία και την αξιοποίηση του διανοητικού κεφαλαίου της επιχείρησης. H υπηρεσία θα παρασχεθεί σε τρεις (3) φάσεις: 1)Στην πρώτη φάση, οι επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε στοχευμένα εργαστήρια (workshops) ενημέρωσης σε σχέση με θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, 2) Στη δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους συμβούλους του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η δημιουργία Οδηγού Βημάτων για την προστασία και αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας της κάθε επιχείρησης πάντα σε συνάφεια με τις ανάγκες της (π.χ. βήματα για την κατοχύρωση και αξιοποίηση ευρεσιτεχνίας), 3) Στην τρίτη φάση οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα υποστηριχτούν από τον σύμβουλο στην υλοποίηση της στρατηγικής προστασίας ή/και αξιοποίησης της διανοητικής τους ιδιοκτησίας, που έχει καθοριστεί στη δεύτερη φάση (π.χ. κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας/εμπορικού σήματος, σύνταξη συμφωνητικών συνεργασίας/παροχής υπηρεσιών κ.α). Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Η αίτηση διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr - Ενότητα «Προσκλήσεις – Διαγωνισμοί») όπως και στην ιστοσελίδα του έργου www.kainotomia.imegsevee.gr). Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν: (α) ηλεκτρονικά (kainotomia@imegsevee.gr), (β)  ή μέσω φαξ (210 8846853) , (γ)  ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα).  Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 210 8846852-326.
·       ΕΣΤΑΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Η λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εισηγείται η Ελλάδα προς τους εταίρους για να λάβει παράταση τεσσάρων μηνών στη χρηματοδότηση της χώρας  έφθασε εγκαίρως σε Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Της επιστολής αυτής, προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της Επιτροπής και των άλλων θεσμών. Η λίστα μεταρρυθμίσεων που εισηγείται η Αθήνα προς τους εταίρους περιλαμβάνει : (1) Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας (έως την ποσότητα των 1200 Kwh το τετράμηνο ανά οικογένεια), (2) Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες, (3) Δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό έως μηδενισμό της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη, (4)  Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης (με στόχο σε πρώτη φάση 25.000 διαμερίσματα), (5) Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων με αποκατάσταση της 13ης σύνταξης σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ, (6) Ειδική κάρτα ετήσιας διάρκειας μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς με μειωμένη συμμετοχή για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας, (7) Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.  Η λίστα περιλαμβάνει επίσης προτάσεις που αφορούν την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων, καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για δίκαιο φορολογικό σύστημα, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της διαφθοράς, πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό) και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις. Τέλος δεν γίνεται αναφορά  σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό. Πάντως δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη τι θα ισχύσει με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, την «νέα σεισάχθεια» και με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.

·       ΑΠΟ ΤΑ 76 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ 9 ΔΙΣ

Μόλις 9 δισ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 76 δισ. ευρώ.  Αυτό προκύπτει από τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών και τους σχετικούς δείκτες που χρησιμοποιούν για να διαπιστώσουν τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές. Αφού εξαιρεθούν οι οφειλές των τελευταίων τεσσάρων ευρώ χωρίς πρόστιμα ΚΒΣ και δάνεια, χωρίς πτωχευμένες επιχειρήσεις, χωρίς ΔΕΚΟ και χωρίς υπόλοιπα επιχειρήσεων που χρωστούν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ (βρίσκονται στα δικαστήρια ή παλαιές υποθέσεις) το αποτελεσματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ανέρχεται στα 9 δισ. ευρώ, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη.

·       ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων φυσικά και νομικά πρόσωπα εισπράττουν ή καταβάλλουν μισθούς, αποζημιώσεις απολύσεων, αποζημιώσεις εφάπαξ, κοινωνικά επιδόματα και άλλες παροχές προστατεύονται πλέον πλήρως από το μέτρο της δέσμευσης το οποίο μπορεί να επιβάλει η εφορία, εφόσον μετά από φορολογικό έλεγχο διαπιστώσει ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα μεγάλης φοροδιαφυγής. Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου σε περίπτωση φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ
Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα. «Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι έως την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, την οποία έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και δεδομένου ότι την 28η Φεβρουαρίου λήγει η ασφαλιστική ικανότητα πολλών ασφαλισμένων.


·       ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

Με σκοπό την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι θα δοθεί παράταση έως την 30 Σεπτεμβρίου 2015 των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2014. Αναφορικά με τις καταστάσεις πελατών – προμηθευτών έτους 2015, ανακοινώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προβεί κατόπιν συνεργασίας και διαβούλευσης με όλα τα σωματεία των λογιστών, σε βελτιώσεις του τρόπου υποβολής των εν λόγω καταστάσεων προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό κόστος στις επιχειρήσεις και να διευκολυνθεί το έργο των λογιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: