«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η "ανάλυση" του εκλογικού αποτελέσματος...

Ήμουν στην Ελβετία με τη Σοφία Βούλτεψη και αγοράζαμε χαρτί υγείας για ώρα ανάγκης. Αν και παρακολούθησα από μακριά την εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω με το συμπέρασμα του προέδρου του Ολυμπιακού: «Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από εκβιασμούς της πλάκας». Έχει δίκιο ο Ευάγγελος! Αν άλλωστε μπορούσε να κάνει έναν εκβιασμό της προκοπής ο Σαμαράς δεν θα είχε σταδιοδρομήσει ως πρόεδρος κόμματος, Ποια ήταν όμως τα πραγματικά μηνύματα της κάλπης; Για να μη σας ξεφύγει κανένα και σας βάλει κάτω απ’ τη βάση στην «Ανατροπή» ο Πρετεντέρης τα συγκέντρωσα και σας τα παρουσιάζω:


@ Ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο που έχει ελπίδες να ξαναβγεί μόνο αν δεν πραγματοποιήσει όσα υποσχέθηκε. 
@ «Πρώτη φορά αριστερά». Νίκος Νικολόπουλος. 
@ «Πρώτη φορά Περιστερά». Αλέξης Τσίπρας. 
@ Ο Κομπότης τη βραδιά των εκλογών έπαιξε τον Μπίστη ΠΑΣΟΚ ημίχρονο, ΔΗΜΑΡ τελικό. 
@ «Σε είδα στην Κοζάνη. Ήσουν ξανθιά, ψηλή, έκοβες ευρώ και μοίραζες δισεκατομμύρια. Αν επιθυμείς να γίνεις η πριγκίπισσά μου, τηλεφώνησε μου τώρα». Βλάσης Τσάκας. 
@ 17 έδρες κέρδισε «Το Ποτάμι». Σύσκεψη Θεοδωράκη­Μπόμπολα για να αποφασίσουν αν ανάμεσα στις έδρες θα μπουν διόδια. 
@ Τι θα έκανε ο Μαρινάκης με το μικρό Νικόλα αν ήταν στη θέση του Σαμαρά; Θα τον πούλαγε με 10 εκατομμύρια στη Ρόμα. 
@ Είναι τεράστιο ψέμα ότι το 6,25% των Ελλήνων που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι φασίστες. Οι φασίστες στην Ελλάδα είναι πολλοί περισσότεροι. 
@ Οι δημοσκόποι είναι σαν τους σεισμολόγους. Μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια το αποτέλεσμα των εκλογών μια μέρα μετά την ολοκλήρωσή τους. 
@ Στις περιφέρειες που χάνει ψήφους το ΚΚΕ δεν μετράει απώλειες, αλλά μακαρίτες. 
@ Έβγαλε ανακοίνωση ο Φώτης Κουβέλης! Δεν τον εγκατέλειψαν οι ψηφοφόροι του, απλώς έφυγαν νωρίς για να προλάβουν τα τρένα. 
@ Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε αναποφάσιστους. 
@ Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν επιστρέψει είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. 
@ Αύριο θα πάρουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ τις συντάξεις τους και το κλειδί του σπιτιού τους από το Στέφανο Χίο. 
@ Έξω από το Mega οι σημαίες της Νέας Δημοκρατίας κυματίζουν μεσίστιες. 
@ Διαψεύδει ο Μουρούτης ότι δεν υπήρχε μήνυμα Σαμαρά στην παράδοση του Μαξίμου στον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός του άφησε χαρτί στην πόρτα «Έχει γεμιστά στο ψυγείο. Αν αργήσω φάε». 
@ «Το» «ΠΑΣΟΚ» «είναι» «εδώ» «ενωμένο» «δυνατό» είναι έξι κόμματα. 
@ Ζήτησε το Υπουργείο Άμυνας ο Πάνος Καμμένος για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του ότι δυο απ’ τα μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας δεν μας ψεκάζουν. 
@ Δεν έχει πει το «ναι» ακόμα ο Θανάσης Ασπρούλιας στην πρόταση του Τσίπρα. Τον προβληματίζει ότι ήταν η τρίτη επιλογή μετά τον Καραμανλή και τον Αβραμόπουλο για τη θέση του Προέδρου (όχι του 15μελούς). 
@ Θέμα ηγεσίας τέθηκε στην Ένωση Κεντρώων για το Βασίλη Λεβέντη. Μόνο στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. 
@ Δεν άφησε ούτε σαπούνι στο Μαξίμου για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ο Σαμαράς. Σου λέει σε κάνα μήνα που θα ξαναπλυθούν θα το ‘χουν ξεχάσει. 

Γιάννης Αυλακιώτης

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: