«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας


 Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο της εξορθολογικοποίησης του συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
    Η συμμετοχή των δημοτών στην παραλαβή του ειδικού κάδου κομποστοποίησης είναι πολύ δυναμική, καθώς μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί 1.200 κάδοι σε όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας.
   Σύμφωνα με μια πρώιμη στατιστική έρευνα του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του...
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επιβλέπει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας, το 100% του δείγματος απάντησε ότι παρατήρησε διαφορά στην ποσότητα των απορριμμάτων που απορρίπτει στον κάδο.
    Επίσης το  100% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης θα έχει θετικά αποτελέσματα για το Δήμο  και τους Δημότες, καθώς ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τα οποία θα γίνουν εμφανέστερα σε δεύτερο χρόνο.

   O Δήμος Σιθωνίας προμηθεύτηκε συνολικά 1.500 κάδους κομποστοποίησης, 250 μεγάλους κάδους των 660 lit, οι οποίοι προορίζονταν κυρίως για ξενοδοχειακές μονάδες και 1250 μικρούς των 310 lit.
    Για τη σωστή λειτουργία των κάδων έχουν είδη πραγματοποιηθεί σεμινάρια ενημέρωσης του κοινού. Το κοινό που παρακολούθησε τα σεμινάρια αποτελούταν από κατοίκους της κάθε περιοχής, εκπροσώπων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εστιατορίων, πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών οργανισμών αλλά και από μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου.
     Κατά τη διενέργεια των σεμιναρίων μοιράστηκε στους δημότες και έντυπο υλικό ενημέρωσης για την οικιακή κομποστοποίηση και ανακύκλωση.

     Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε:  «Με την δράση της χορήγησης των κάδων κομποστοποίησης, ο Δήμος Σιθωνίας εντάσσεται πλέον στους οικολογικούς δήμους που εφαρμόζουν, έστω και πιλοτικά, την οικιακή κομποστοποίηση και που αποσκοπούν μέσα από την εφαρμογή των ορθολογικών μεθόδων διαχείρισης των αποβλήτων (ανακύκλωση, κομποστοποίηση), να ελαχιστοποιήσουν το ενεργειακό  τους αποτύπωμα».
    Το προσεχές διάστημα προγραμματίζονται και νέα σεμινάρια για ενημέρωση των δημοτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?view=att&th=14294101a68c01d3&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hoh0qrj51&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-_1iu3-GISeN5iPdGIYgLQ&sadet=1385465936681&sads=sEmJDCrN0EYq57SzYSxJHE-WqhI

Δεν υπάρχουν σχόλια: