"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος πλημμυρών στη Χαλκιδική

Σε κίνδυνο για εμφάνιση πλημμυρών βρίσκονται πολλές περιοχές της Χαλκιδικής (όπως προσφάτως είχε αποκαλύψει ο «Α» σε δημοσίευμά του) και, παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται, οι αρμόδιοι ελπίζουν να μη σημειωθούν νεροποντές φέτος, διότι από τις πυρκαγιές του προηγούμενου διαστήματος οι δυνατότητες συγκράτησης των νερών έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει τα...
προβλήματα που εμφανίζονται φέτος στην αντιπλημμυρική προστασία της Χαλκιδικής και σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές, αποψιλώθηκαν από δένδρα και πλέον κινδυνεύουν με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση να πλημμυρίσουν.
Σύμφωνα με την επερώτηση, οι επικίνδυνες περιοχές (ο «Α» είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ πριν από περίπου δυο μήνες) είναι: περιοχή της Ουρανούπολης (και Ιερισσός), περιοχή Κασσάνδρας (Σίβηρη, Φούρκα, Κασσανδρινό), ορεινές περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής (Ολυμπιάδα, Στρατώνι, Μεγάλη Παναγιά) και ευρύτερος άξονας Συκιάς - Νικήτης (στη Σιθωνία).
«Το ΚΚΕ έχει επισημάνει και με παλαιότερες ερωτήσεις στη Βουλή τους κινδύνους που υπάρχουν για εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή της Χαλκιδικής. Παρά τις υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών αυτών. Αντίθετα, η εκάστοτε κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση αρκούνται σε κάποιες επιμέρους αποκαταστάσεις μέχρι να έρθει η επόμενη βροχόπτωση», τονίζεται.
Απαντώντας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, τόνισε ότι «υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο η Χαλκιδική προστατεύεται από τις πλημμύρες. Ο τόπος έχει τα δικά του προβλήματα και ιδιομορφίες, όμως τα τελευταία δέκα ώς δώδεκα χρόνια έγιναν σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Ελπίζουμε ότι ώς το τέλος του έτους θα έχουμε ολοκληρώσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στα ρέματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αρμόδιοι είναι οι δήμοι και επικουρικά βοηθά και η περιφέρεια».
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: