"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
 Έπειτα από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ξεκινά η καταβολή της πρώτης δόσης της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Η επιστροφή, που γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και....

του αριθμού των ζώων, που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), θα πραγματοποιηθεί σε δυο δόσεις του 50%.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη ημέρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης ανά αγροτική δραστηριότητα για το 2012 δεν διαφοροποιήθηκαν σημαντικά, σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε πως: «Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας.»

 elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: