Οινολογικό & γαστρονομικό ταξίδι στις τοπικές γεύσεις προετοιμάζει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας, των αγιορείτικων & τοπικών προϊόντων, της οινολογικής παραγωγής και των γαστριμαργικών τάσεων, όπως αυτά διαμορφώνονται καθώς η ποικιλομορφία της παράδοσης «παντρεύεται» με την εξέλιξη.
Η επίσημη έναρξη του......
Mount Athos Area Gourmet θα πραγματοποιηθεί από τη chef Ντίνα Νικολάου την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι στο Οινοποιείο «Claudia Παπαγιάννη», στην Αρναία Χαλκιδικής.Η επίσημη έναρξη του......
Κατά τη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, απευθυνόμενη σε εκπροσώπους τύπου του τουριστικού, οινολογικού & γαστρονομικού ρεπορτάζ από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Mount Athos Area Gourmet θα πραγματοποιηθεί φέτος πιλοτικά και θα διαρκέσει 9 ημέρες (2.9.11 – 10.9.11). Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης η καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ., κ. Στέλλα Κοκκίνη θα παρουσιάσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, «Βοτανολογώντας το βουνό του Αριστοτέλη».
Ο Οργανισμός εξάλλου θα παραδώσει στον ΗΑΤΤΑ το πρόγραμμα «Οινολογικές & Γαστρονομικές Περιηγήσεις στην περιοχή του Άθω», το οποίο και θα διοχετευθεί μέσω των 1.500 μελών του σε ολόκληρο τον κόσμο! Η τελετή έναρξης του Mount Athos Area Gourmet θα κλείσει με οινογευσία, ενώ θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό ταξίδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου