"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πύρινη κόλαση στον Έβρο(ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τελευταίες εξελίξεις από τη μεγάλη πυρκαγιά

H πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη και ο κύριος πυρήνας βρίσκεται στο φράγμα της Νίψας, στον υδροταμιευτήρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο σημείο αυτό. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι αρμόδιοι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Νίψα ούτε για την Αισύμη.
Ενισχύσεις έφυγαν από την Αθήνα απόψε το βράδυ, με δύο ελικόπτερα Σινούκ, για να... βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. Επίσης ξημερώματα Παρασκευής αναμένονται δύο ρωσικά ελικόπτερα, τα οποία θα προστεθούν στις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις...»
Έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη ζήτησε η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι στιγμής, στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες θα διαθέσουν από δύο αεροσκάφη CL-415 έκαστη, τα οποία αναμένεται να έρθουν αύριο.
Έκτακτα μέτρα πολιτικής προστασίας έχουν παρθεί στον Έβρο, και στη Σαμοθράκη για αύριο Παρασκευή, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ζητώντας να ενημερωθεί για το θέμα της πυρκαγιάς στο νομό Έβρου.

 
Βίντεο: ΘΡΑΚΗΝΕΤ
alexpolisonline.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: