«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το Λούβρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Μακεδονία

Γιγάντια μπάνερ έχουν αναρτηθεί στις δύο κύριες όψεις του Λούβρου, εξαγγέλλοντας τη διοργάνωση που αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο γεγονός του φετινού φθινοπώρου: την έκθεση «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η οποία θα φιλοξενηθεί στο μουσείο του Παρισιού από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου 2012.
Η έκθεση, που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 αριστουργήματα, αποτελεί καρπό της συνεργασίας Ελλήνων και Γάλλων ειδικών, έχει....
πρωταρχικό στόχο να συστήσει στο γαλλικό και διεθνές κοινό του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου τον αρχαιολογικό πλούτο του ελληνικού Βορρά, κληρονομιά της Ευρώπης εν πολλοίς άγνωστη ακόμη, λόγω των αλλεπάλληλων σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και ανακαλύψεων των τελευταίων 30 χρόνων στη Μακεδονία.
Ο κατάλογος της έκθεσης, με περισσότερες από 800 σελίδες, έχει γραφτεί με συμμετοχή 70 επιστημόνων, Ελλήνων και Γάλλων, και βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκτύπωσης. Οι μεταφορικές εταιρίες σε Γαλλία και Ελλάδα προετοιμάζονται κατασκευάζοντας ειδικά κιβώτια, που θα μεταφέρουν με ασφάλεια τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.
Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται παράλληλες εκδηλώσεις (εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις για το κοινό, προβολή ταινιών με θέμα τη Μακεδονία και ένα μεγάλο διεθνές επιστημονικό συνέδριο το Δεκέμβριο), που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του παρισινού και διεθνούς κοινού στη Μακεδονία.
  ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: