"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τελέσθηκε σήμερα το Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Χριστόδουλου

Πλήθος πιστών στην τελετή

Τρία χρόνια μετά το θάνατο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τελέσθηκε σήμερα στο ναό της «Παναγίτσας» Φαλήρου, όπου ο μακαριστός είχε υπηρετήσει στις αρχές του εκκλησιαστικού του βίου.
Της τελετής προεξείχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ παρόντες ήταν δεκάδες μητροπολίτες αλλά και πλήθος πιστών που παρακολούθησαν την τελετή με συγκίνηση.
Για τη ζωή, το έργο και τα οράματα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, μίλησε ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος.
Μεταξύ άλλων επισήμανε «εδώ ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, υπηρέτησε επί μία δεκαετία , από το 1963 έως το 1974, προτού γίνει επίσκοπος, ως ιεροκήρυκας και..... προϊστάμενος του ναού. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ήταν παράδειγμα. Ιερουργούσε με παραδειγματικό τρόπο. Παραδειγματικός ήταν και στον ιερό άμβωνα τον οποίο κόσμησε με την πλατειά νομική και θεολογική αλλά και την κοινωνική του γνώση».
Ο κ. Ευσέβιος υπογράμμισε ότι ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος ήταν παράδειγμα και στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, αφού αγωνίστηκε για να καλλιεργήσει πνευματικά και αγωνίστηκε για το ποίμνιό του.«Έζησε πολλές και σημαντικές στιγμές. Δύσκολες περιόδους και μεγάλα γεγονότα. Όμως πάντοτε ενεργούσε σύμφωνα με το αλάνθαστο κριτήριο της εκκλησιαστικής του συνείδησης, μαζί με την αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του».
Οι μητροπολίτες που παρέστησαν στο μνημόσυνο ήταν, εκτός από τον Σάμου Ευσέβιο,
ο Καστοριάς Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σύρου Δωρόθεος, Νέας Σμύρνης
Συμεών, Φλωρίνης Θεόκλητος, Ύδρας Εφραίμ, Σερρών Θεολόγος Κερκύρας Νεκτάριος,
Σιδηροκάστρου Μακάριος, Πειραιώς Σεραφείμ, Καισαριανής Δανιήλ, Δημητριάδος
Ιγνάτιος και Κυθήρων Σεραφείμ.

newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: