"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡ. ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και η Γραμματεία θεωρούν πως σε μία περίοδο, κατά την οποία η Πατρίδα μας βιώνει βαθειά οικονομική ύφεση, οι οικογένειες έχουν υποστεί συρρίκνωση του εισοδήματός τους τουλάχιστον κατά 25%, η παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων πλήττει, ιδιαίτερα, τους φοιτητές/τριες, που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους, καθώς και τις οικογένειές τους.
Δεν υπάρχει, πουθενά στον κόσμο, ανεύθυνη Πολιτεία και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργεί ως..... Πόντιος Πιλάτος, οι αρχές του κράτους να επιδεικνύουν αδικαιολόγητη αδυναμία να επιλύσουν το ζήτημα της κατάληψης του πανεπιστημιακού ιδρύματος, καταπατώντας, με αυτή τη συμπεριφορά, το νόμιμο δικαίωμα χιλιάδων φοιτητών/τριών για συνέχιση των σπουδών τους.
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων επισημαίνει, επίσης, πως η Πολιτεία οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της το δικαίωμα των γονέων των φοιτητών/τριών, που οικονομικά στηρίζουν τα παιδιά τους, αυτά να ολοκληρώσουν, απρόσκοπτα, τις σπουδές τους.
Η Πολιτεία θα πρέπει, αμέσως, να εφαρμόσει το νόμο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: