"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση του Βουλευτή Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου με την Πρέσβη της Αλγερίας στην Αθήνα κα. Zaina Benhabouche

Για τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλγερίας στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, των κατασκευών και έργων υποδομής και του τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αλγερίας, κ.κ. Γιώργος Ιωάννης (Πρόεδρος), Παπάς Θεοφάνης (Αντιπρόεδρος), Παπαναστάσης Νικόλαος    (Γραμματέας) και Φωτίου Θεανώ(Μέλος), με την Πρέσβη της Αλγερίας στη χώρα μας, κυρία Zaina Benhabouche, κατά τη σημερινή εθιμοτυπική συνάντησή τους στη Βουλή των Ελλήνων.  

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, κ. Ιωάννης Γιώργος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην....

τελευταία επίσκεψη του κ. Νίκου Δένδια, με την ιδιότητά του τότε ως  Υπουργός Εξωτερικών στο Αλγέρι, τον Φεβρουάριο του 2020, σημειώνοντας ότι η εκκίνηση αναθέρμανσης των επαφών και η εν συνεχεία πρόθεση για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, αποτυπώνεται ήδη στον εντατικότερο εφοδιασμό της Ελλάδας σε υγροποιημένο φυσικό αέριο και πετρελαιοειδή από την Αλγερία, η οποία αποτελεί τον δεύτερο βασικότερο προμηθευτή μετά τις ΗΠΑ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από αλγερινής πλευράς για συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, με αναφορές στο ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που αναπτύσσεται στη χώρα και με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αλγερίας.  Προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάστηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης -υπό κρατική αιγίδα- επιχειρηματικής αποστολής στην Αλγερία, εντός του Α΄ τριμήνου του 2025

Σημαντικές ήταν επίσης οι παρεμβάσεις από ελληνικής πλευράς σχετικά με το αμείωτο ενδιαφέρον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι, όπως τόνισαν τα μέλη της Ομάδας Φιλίας, «η Μεσόγειος θα πρέπει να ξαναγίνει θάλασσα ειρήνης και ευημερίας για τους λαούς της».

«Το μέλλον, λοιπόν, είναι δικό μας, των λαών μας. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ας ανοίξουμε νέους δίαυλους επικοινωνίας που θα φέρουν τις χώρες μας πιο κοντά.»

…δήλωσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φίλιας Ελλάδας-Αλγερίας


Ιωάννη Γιώργος 

Βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής 



Δεν υπάρχουν σχόλια: