"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ωφελούμενοι σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ περιόδου 2024-2025 στον Δήμο Αριστοτέλη

Τον μέγιστο αριθμό οικογενειών που μπορούν να εξυπηρετήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου επιχειρεί να καλύψει και φέτος ο Δήμος Αριστοτέλη, παρά την μεγάλη αύξηση του κόστους λειτουργίας των δομών για τον ίδιο το Δήμο μετά τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης λόγω της  μείωσης του αριθμού των vouchers που χορηγεί η Πολιτεία για την υποστήριξη οικογενειών που καλύπτουν τις προϋποθέσεις.

Έτσι, η Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη, συμβάλλει τα μέγιστα στην κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ωφελούμενων δημοτών σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Ειδικότερα αποφάσισε:

  • την προτεραιότητα της απορρόφησης των παιδιών με  voucher που ενεργοποιούνται έως τον μήνα Φεβρουάριο.

  • την νόμιμη προσαύξηση κατά 10% των συνολικών θέσεων σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ του Δήμου Αριστοτέλη.

  • καθορίζει το  αντίτιμο του τροφείου στο ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως για όλους τους Παιδικούς Σταθμούς  και στο ποσό των 30 ευρώ για τα ΚΔΑΠ, σημειωτέον ότι στα ΚΔΑΠ  κάθε επιπλέον παιδί από την ίδια οικογένεια θα λαμβάνει έκπτωση 50% στο μηνιαίο αντίτιμο του τροφείου.


Η μοριοδότηση των τροφείων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ ακολουθεί τα πρότυπα μοριοδότησης της ΕΕΤΑΑ.


Τονίζεται πως όλοι οι ωφελούμενοι των ΚΔΑΠ που πληρούσαν όλα τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια της ΕΕΤΑΑ, είχαν πλήρη φάκελο και δεν έλαβαν voucher λόγω έλλειψης κονδυλίων, θα συμμετέχουν στις δομές ΔΩΡΕΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: