"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (ΦΩΤΟ)

Μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, η εσπερίδα προς τιμήν των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) με θέμα "Η γυναίκα στη δημόσια σφαίρα: επιχειρηματικές, κοινωνικές ανισότητες και ευκαιρίες" που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, με την παρουσία πλήθους γυναικών, αλλά και ανδρών.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.... Σοφία Βούλτεψη, η οποία μίλησε για τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, αναφερόμενη σε προσωπικά, αλλά και "ιδιαίτερα" ιστορικά γεγονότα από τους αγώνες και την πορεία των γυναικών για την κατάκτηση θέσεων στη δημόσια σφαίρα.

Παρούσα και η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου η οποία παρουσίασε σύντομα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του φορέα κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης το μέλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και μέλος του ΕΕΔΕΓΕ Βαρβάρα Μαυροφρύδη, η οποία μίλησε για τους αγώνες των γυναικών, αλλά και τη δύναμη της θέλησης.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Πολυγύρου Γιώργου Εμμανουήλ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά δημόσια στη στήριξη των δικών τους συζύγων, οι οποίες ήταν ανάμεσα στο κοινό.

Συμμετοχή στην εκδήλωση είχε και η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, μέσω βίντεο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ομιλία του πρώην μέλους του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του ΕΕΔΕΓΕ, Στέλλας Μπαλάση, που δεν παρέλειψε να σημειώσει το πλήθος των αγώνων και δράσεων, στις οποίες συμμετείχε με στόχο τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Σπουδαίες ομιλίες από δύο γυναίκες της Χαλκιδικής που διαπρέπουν διεθνώς, ενθουσίασαν το κοινό. Η πρώτη, βιντεοσκοπημένη, της Ευστρατίας Ζαφειρίου, με καταγωγή από τη Νέα Τρίγλια, της μεγάλης κυρίας της AUDI, η οποία διακρίνεται σε έναν εντελώς ανδροκρατούμενο χώρο, την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η δεύτερη από μια νέα γυναίκα από τη Νέα Ποτίδαια, τη Σοφία Προδρόμου, με σπουδές στη Χημεία, υποψήφια διδάκτορα της Ιατρικής και με ερευνητικό έργο πάνω στο ελαιόλαδο και τη χρήση του ως φάρμακο κατά του Alzheimers, καθώς προέρχεται από οικογένεια του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα την γνωστή και καινοτόμο επιχείρηση Yanni’s Olive Grove .

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αιμιλία Χρηστίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πολυγύρου, καθώς και η Πολύμνια Αλεξιάδου,  ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), μέλος επίσης του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), αλλά και του ΕΕΔΕΓΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση μιας ακόμη σπουδαίας γυναίκας της Χαλκιδικής, της Ρούλας Αράπογλου, του Halkidiki Tours, η οποία παραμένει στις επάλξεις εδώ και 50 χρόνια, παράλληλα με τη μεγάλη συμμετοχή της στα κοινά. 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Λία Μπουντιούκου, η οποία στη σύντομη εισαγωγική παρουσίασή της αναφέρθηκε στο φαινόμενο της γυάλινης οροφής, αλλά και των αντιφάσεων και συγκρούσεων, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Αναμνηστικές πλακέτες απένειμε ο Πρόεδρος Γιάννης Κουφίδης στην υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη και την Πρόεδρο του ΕΕΔΕΓΕ και ΕΒΕΑ Σοφία Εφραίμογλου.

Ακολούθησε επίσημο δείπνο με άρωμα Χαλκιδικής στο εξαιρετικό εστιατόριο του Πολυγύρου «΄Εξι Βρύσες» προς τιμήν των προσκεκλημένων ομιλητριών και των μελών του ΕΕΔΕΓΕ.

Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής παρέστησαν τα μέλη Ρούζιος Χρήστος και Ρίτσα Χατζησταματίου.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας, πρόγραμμα ξεναγήσεων σε ιδιαίτερα αξιοθέατα της περιοχής.  Αρχικά στο Μετοχιακό συγκρότημα Νέων Φλογητών-Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Βυζαντινό Μουσείο, στη συνέχεια στο Σπήλαιο των Πετραλώνων και τέλος στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη, τα γνωστά «Αμπελόφυλλα της Μαριάννας», μια ιδιαίτερη, επισκέψιμη μονάδα, όπου παράγονται αμπελόφυλλα, ντολμαδάκια, πίτες, διάφορα παράγωγα του αμπελιού, μαζί και το βραβευμένο premium παλαιωμένο βιολογικό απόσταγμα σταφυλής Abelon Organic.

Οι εκπρόσωποι του ΕΕΔΕΓΕ είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024 του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και να παραστούν στη δεξίωση που ακολούθησε. 
















 



Δεν υπάρχουν σχόλια: