"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αναζήτηση πίνακα ζωγραφικής

Το 2004 ενδιαφέρθηκα προσωπικά και η Επιτροπή Διαχείρισης ΄Εργων Πάνου Παπανάκου δώρησε στο Δήμο Πολυγύρου για την Δημοτική Πινακοθήκη, έξι πίνακες του αείμνηστου γιατρού και καταξιωμένου ζωγράφου της Θεσσαλονίκης Πάνου Παπανάκου. Τους πίνακες τους παραλάβαμε στις 6 Νοεμβρίου 2004 με τον τότε Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Νικόλαο Βασιλάκη και τους φέραμε στο Δημαρχείο. 

Από τους πίνακες αυτούς, κατά τον τρίτο χρόνο  Δημαρχίας του Δημάρχου κ. Αστερίου Ζωγράφου, διαπίστωσα ότι έλειπε ο πίνακας με τον τίτλο "Ο Μπαχτσεβάνος στην Αμολιανή 1970" που μέχρι τότε βρισκόταν στο Γραφείο του τότε Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Ζαγγίλα, στον οποίο επισήμανα την απουσία του πίνακα και μου δήλωσε ότι θα ενδιαφερθεί για την ανεύρεσή του. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, για το λόγο αυτό ενημέρωσα και υπέβαλα το ίδιο αίτημα αναζήτησης προς τη νέα Δημοτική Αρχή.

Με δεδομένο το εύλογο ενδιαφέρον μου, για λόγους αξιοπρέπειας και... σεβασμού έναντι των δωρητών, αλλά και εκτίμησης και προστασίας της δημοτικής περιουσίας, ανεξάρτητα από τις όποιες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής, θα παρακαλέσω και προσωπικά, όποιον ή όποια έχει στην κατοχή του τον εν λόγω πίνακα, να μη διστάσει και με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς συνέπειες, να τον επιστρέψει στο Δημαρχείο.  
                                                                                            Νικόλαος Θ. Τάσιος

Η φωτογραφία, με τον προαναφερόμενο πίνακα ζωγραφικής, είναι από το εξώφυλλο του 73ου τεύχους, Ιανουάριος - Ιούνιος 2013, του περιοδικού "Πολύγυρος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: