"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
Επιστολή – Παρέμβαση απέστειλε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προς την Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά Έλενα, και αποδέκτες τους βουλευτές της Χαλκιδικής, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα Επιμελητήρια της Χώρας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με πρόταση 38 βουλευτών της κυβέρνησης για την αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης. Η επιστολή έχει ως εξής :

Αφορμή της επιστολής μας αποτελεί η ερώτηση που υπέβαλαν οι 38 βουλευτές της Κυβέρνησης προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και προς εσάς , ως Υπουργός Τουρισμό, που ουσιαστικά ζητάνε την αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.

Σύμφωνα μάλιστα με το σκεπτικό τους, οι βουλευτές, συνδέουν την ελεύθερη κατασκήνωση με το κοινωνικό κράτος, ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, ενώ τονίζουν πως η εκ νέου ρύθμιση του ελεύθερου κάμπινγκ "θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο αντίστοιχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος" που συντελεί και στην ανάπτυξη της ελεύθερης προσωπικότητας, αυτοοργάνωσης , συμβίωσης… του ανθρώπου. 

Όπως πολύ καλά θα γνωρίζουν οι αξιότιμοι βουλευτές μας, η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται βάσει νόμου όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη, που την τυποποιεί και ποινικά. Στη χώρα μας με το Ν. 4276/2014 ρυθμίζεται το ζήτημα του ελεύθερου κάμπινγκ, επιβάλλοντας τον περιορισμό του σε οργανωμένους χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών, που προστατεύουν και διατηρούν το φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα απαγορεύοντάς το σε κοινόχρηστους χώρους.

Τα όσα δε, περί ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης που επικαλούνται οι 38, τα προσφέρουν και τα κάμπινγκ που είναι νόμιμες επιχειρήσεις, που πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας που ορίζει ο νόμος, απασχολούν προσωπικό, πληρώνουν φόρους ασφαλιστικές εισφορές στο κράτος, πραγματοποιούν επενδύσεις και συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση των εσόδων του κράτους.

Οποιαδήποτε εγκατάσταση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων σε χώρους εκτός των κάμπινγκ, που παρατηρείται πολλές φορές μέσα σε δάση, σε περιοχές Natura- απείρου κάλους, εκτός του ότι είναι παράνομη, υπονομεύει την καθαριότητα του περιβάλλοντος, τους κανόνες υγιεινής και είναι πρόκληση για τη δημόσια υγεία, εγκυμονεί κίνδυνο πυρκαγιάς, συντελεί στην ανάπτυξη παραβατικών συμπεριφορών και ενεργειών, και επιπλέον στερεί έσοδα από το κράτος και από τις επιχειρήσεις .
Μεγάλο μέρος της ευθύνης της έξαρσης αυτού του φαινομένου το φέρει βέβαια και η πολιτεία με την ελλιπή αστυνόμευση της και την απουσία της τουριστικής αστυνομίας.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Ο κόσμος του τουρισμού  είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα του παράνομου -ελεύθερου κάμπινγκ, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, μεταφέροντας τον πολιτισμό μας και την  κακή εικόνα για την Ελλάδα μας και στο εξωτερικό . Αυτό το υπέροχο προϊόν που διαθέτει η Ελλάδα, με τον ήλιο, τις καθαρές θάλασσες και τις ακτές, πρέπει να το διαφυλάξουμε.
Ο λόγος που κατά τους 38 βουλευτές της κυβέρνησης, θα πρέπει να επιτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση και για οικονομικούς λόγους, δεν υφίσταται γιατί τους υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν και τα δημοτικά κάμπινγκ που διαθέτουν οικονομικές τιμές και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Αυτό που θα έπρεπε να τους ανησυχεί είναι ότι με τα οικονομικά μέτρα που έχουν ψηφίσει στην Ελληνική Βουλή, έχουν εξουθενώσει όλους τους Έλληνες και έχουν πλήξει βάναυσα την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους.
Μια ενδεχόμενη υιοθέτηση των προτάσεων τους θα πλήξει έναν ακόμα επιχειρηματικό κλάδο που προσπαθεί να επιβιώσει, ο οποίος είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους και αντιπροσωπευτικότερους της πατρίδας μας.
  • ΠΙΟ ΑΠΛΗ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
Σύμφωνα με απόφαση του Α. Χαρίτση, απλουστεύεται η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων στον τομέα μεταποίησης τροφίμων και ποτών. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες μεταποίησης τροφίμων και ποτών εντάσσονται στο καθεστώς γνωστοποίησης του νόμου 4442 που ψηφίστηκε τέλος του 2016 και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους με μία απλή γνωστοποίηση προς τη διοίκηση για την έναρξη της επιχείρησης.  Πλέον, τα δικαιολογητικά δεν προσκομίζονται. Τα κρατά η επιχείρηση στο αρχείο της και είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στις ελεγκτικές αρχές. Ταυτόχρονα, προβλέπεται ένα σύστημα ουσιαστικών ελέγχων στην πραγματική λειτουργία της επιχείρησης, μετά την έναρξη και όχι πριν όπως γινόταν μέχρι τώρα, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών. Κατοχυρώνεται έτσι μία απλή, γρήγορη και οικονομική διαδικασία αδειοδότησης που επιτρέπει την ταχύτατη έναρξη μίας οικονομικής δραστηριότητας, εκεί που πριν χρειάζονταν κατά μέσο όρο 30 ημέρες, ενώ απελευθερώνεται το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό από τη δημόσια διοίκηση που θα ελέγχει και θα επιβάλει την τήρηση του νόμου και των κανονισμών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επιχειρήσεων.
  • Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 86 ΗΜΕΡΕΣ
Μέσα σε 86 ημέρες, το πολύ, θα μπορεί μία επιχείρηση να ρυθμίσει εξωδικαστικά τις οφειλές της με όλους του πιστωτές της με τις δόσεις να φτάνουν ακόμη και σε βάθος δεκαετίας, για χρέη προς το δημόσιο με βάση το σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση. Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου για το νομοσχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά, ο οφειλέτης βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς είναι αυτός που θα μπορεί να ξεκινάει τη διαδικασία, χωρίς το φόβο των καταδιωκτικών μέτρων που τίθενται σε αναστολή.
  • ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Στις 31 Μαρτίου απεστάλη από το Υπουργείο Οικονομίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τελική έκθεση ολοκλήρωσης του συνόλου των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με την οποία κλείνει και τυπικά η προγραμματική περίοδος 2007-2013. Επιβεβαιώθηκε πλέον και επισήμως η μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, καθώς η Ελλάδα απορρόφησε πλήρως τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ πετυχαίνοντας το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 23.300 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ 2017
Φορολογικούς ελέγχους σε 23.300 επιχειρήσεις και άλλους 39.000 σε κεντρικά σημεία της αγοράς για την έκδοση αποδείξεων, βεβαίωση εσόδων ύψους 3,96 δισ. ευρώ αλλά και εντατικοποίηση της δράσης της για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο περιλαμβάνει ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017.
  • ΣΤΑ 3,792 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Στα 3,792 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση από τα 3,599 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 1,256 δισ. ευρώ, έναντι 1,206 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
  • ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Oι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ) μαζί με τη ΓΣΕΕ υπέγραψαν χθες τη  νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ισχύ από 1/1/2017 διάρκειας ενός έτους.  Όπως συμφωνήθηκε, στη νέα ΕΓΣΣΕ όλοι οι θεσμικοί όροι που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ θα συνεχίσουν να ισχύουν, δηλαδή οι τριετίες, το επίδομα γάμου, το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας, οι όροι για την προστασία της μητρότητας, της πατρότητας, της μονογονεϊκότητας και γενικά για τους εργαζόμενους γονείς. Επίσης, ρυθμίσεις για το 40ωρο και γενικά το χρόνο εργασίας, ρυθμίσεις για ευάλωτες ομάδες εργαζομένων.
  • ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ
Τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η πλατφόρμα για τη δήλωση των εργαζομένων με μπλοκάκι (μέχρι δύο εργοδότες), ώστε να επιμεριστούν οι εισφορές. Σε νέα  εφαρμοστική εγκύκλιο (17/28.03.2017) ορίζεται ο επιμερισμός των εισφορών, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει: «Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η πλατφόρμα για τη διαχείριση συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δ.Π.Υ. (μπλοκάκια). Η είσοδος στη σχετική εφαρμογή πραγματοποιείται με τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την υποβολή της Α.Π.Δ. Εν συνεχεία, καταχωρούνται τα στοιχεία της σύμβασης με σχετικές αναζητήσεις, όπως αυτά κατά σειρά απαιτούνται, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης και καταχώρισης».
  • ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΔ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Παράταση της προθεσμίας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), μισθολογικής περιόδου 1/2017 και της αντίστοιχης καταβολής των εισφορών, έως την Παρασκευή 7/4/2017, για τους υπαγομένους στο τ. Τ.Σ.Α.Υ., τ. Ε.Τ.Α.Π.- Μ.Μ.Ε. και τους ασφαλισμένους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, κατανοώντας, όπως αναφέρει, τη διαδικασία προσαρμογής στο νέο τρόπο ασφάλισης. Επίσης, για τους εργοδότες που απασχολούν Δικηγόρους με έμμισθη εντολή, παρατείνει την προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικών περιόδων 1/2017 & 2/2017, καθώς και την αντίστοιχη καταβολή των εισφορών, έως 28/4/2017.  
Η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ) για τους ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί με μαγνητικό μέσο (cd), στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.:
•    είτε με συμπληρωματική Α.Π.Δ. (04), εφόσον για το υπόλοιπο απασχολούμενο προσωπικό έχει υποβληθεί η κανονική Α.Π.Δ. (01).
•    είτε με κανονική Α.Π.Δ. (01), για τους εργοδότες που θα απογραφούν για πρώτη φόρα.
Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν εμπίπτει στις ως άνω κατηγορίες, έχουν την υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών ως εξής:
•    ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου 1/2017 και ΔΧ/2016  έως 31/3/2017,
•    ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου 2/2017 έως 13/4/2017.
Τέλος, για τους εργοδότες με υποχρέωση δίμηνης υποβολής Α.Π.Δ. (Δημόσιο, Ο.Τ.Α. Α΄ & Β΄ Βαθμού κ.λ.π), η προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 1/2017 και καταβολής των αντίστοιχων εισφορών παρατείνεται έως 28/4/2017. 
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ – ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, έτους 2016, μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Για τις διορθώσεις των αποκλίσεων η προθεσμία παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ EUSAIR 2017
Άνοιξε η Εγγραφή των Επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία), στα Ιωάννινα στις 11.5.2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του EEN-Hellas, με το Ε.Κ.Τ. και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί τις Επιχειρήσεις όλων των Ελληνικών Επιμελητηρίων, που μπορούν να ενταχθούν στους βασικούς Θεματικούς Τομείς, να συμμετέχουν και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που δίνεται στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Η εγγραφή γίνεται στον σύνδεσμο: https://www.b2match.eu/eusair2017 .

Πληροφορίες και υποστήριξη: Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network-Hellas, Κος Ιωάννης Δασκαλόπουλος & Κα Άννα Ζέρβα Τηλ. 26510.76589 , email: enterprise-europe@cci-ioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: