"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μεγάλη Παναγία, Ουρανούπολη και Αρχαία Στάγειρα στην οθόνη της Βουλγάρικης τηλεόρασης!

Λήψεις πλάνων για λογαριασμό της δημοφιλούς βουλγάρικης τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο ΝΟ LUGGAGE
https://bezbagaj.com/en/ πραγματοποιήθηκαν στη Μεγάλη Παναγία, στην Ουρανούπολη και στα Αρχαία Στάγειρα στις 15 & 16.4.24, με πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη και του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας – Βουλγαρίας.
Οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι κατέγραψαν καταρχάς τη Μεγάλη Παναγία ως παραδοσιακό και προσκυνηματικό προορισμό ημερήσιας απόδρασης, ο οποίος διαθέτει δική του γαστρονομική, οινική και πολιτισμική παράδοση. Όλα αποτυπώθηκαν στο τεράστιο παρείστικο τραπέζι, που στήθηκε από τοπικούς φορείς στην πλατεία του οικισμού, προκειμένου η αυθεντική, πολύχρωμη και ελκυστική εικόνα να ταξιδέψει τηλεοπτικά στη Βουλγαρία και σε 40 και πλέον χώρες στις 5 ηπείρους!
Οι λήψεις πλάνων στη Μεγάλη Παναγία συνδέθηκαν με εκείνες στον... αθωνικό παράπλου, αλλά και με λήψεις γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, ο οποίος αποτελεί πάντα την αφετηρία κάθε προωθητικής δράσης.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί την επόμενη σεζόν και θα εμπλουτισθεί με νέα πλάνα, τα οποία θα ληφθούν τον Οκτώβριο.
Πρόκειται για δραστηριότητα του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας του Δήμου μας, το οποίο προωθεί τον ποιοτικό τουριστικό και πολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες και μέσα σε τρία μόλις χρόνια από τη λειτουργία του κατάφερε:
• να προβάλει την Ανατολική Χαλκιδική στα Βαλκάνια ως πολυμορφικό προορισμό διακοπών στο σύνολο των βαλκανικών χωρών ,
• να προσεγγίσει τα Δυτικά Βαλκάνια, ξεκλειδώνοντας με αξιώσεις τις τουριστικές τους αγορές.
Η ενίσχυση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών, αλλά και του οδικού τουρισμού, αποτελεί ειδική ενότητα του τουριστικού μας προγράμματος. Το σημαντικό σε αυτό είναι ότι ο προορισμός προωθείται πλέον ολιστικά, αναδεικνύοντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες στους γείτονες Βαλκάνιους. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνουμε τις τουριστικές ροές και στηρίζουμε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις εστίασης, καθώς – μεταξύ άλλων - εντάσσουμε μη παραδοσιακούς προορισμούς στο βαλκανικό τουριστικό χάρτη.

Τη συνέργεια οργάνωσε η Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη, Μαρία Πάππα και συντόνισε η τοπική σύμβουλος της Μεγάλης Παναγίας Λένα Δεμιρη . Συμμετείχε η παραδοσιακή χορωδία της Μεγάλης Παναγίας και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Βασίλης Κασούρας. 












Δεν υπάρχουν σχόλια: