«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Παραδίδεται στην κυκλοφορία αρχές Δεκεμβρίου ο δρόμος Νέας Φώκαιας-Αθύτου

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναμένεται να «ανοίξει» το οδικό τμήμα ανάμεσα σε Νέα Φώκαια και Άθυτο, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής που παρέμεινε κλειστό σχεδόν δύο χρόνια, «κόβοντας στα δύο» ολόκληρη τη χερσόνησο.
Υπενθυμίζεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη...
διάβρωση του υπεδάφους από τη θάλασσα είχαν ως συνέπεια να σημειωθούν καθιζήσεις στο οδόστρωμα γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της κυκλοφορίας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχείρησε να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού άξονα, ωστόσο καθυστέρησε ο έλεγχος νομιμότητας της διαδικασίας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και κατά συνέπεια η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία.
«Οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Απομένει η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και ο καθαρισμός των πρανών από τα χόρτα ώστε ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία» γνωστοποίησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και θεματικός στον τομέα Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος.
Οι παρεμβάσεις
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή του Βόθωνα, περιελάμβαναν έργα οδοποιίας και σταθεροποίησης των πρανών.
Ειδικότερα εκπονήθηκε μία ολοκληρωμένη μελέτη με την οποία εκτιμάται ότι δόθηκε η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε στο σημείο της επαρχιακής οδού και ταλαιπώρησε οδηγούς, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Το έργο κόστισε 300 χιλιάδες ευρώ και οι πόροι εξασφαλίστηκαν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παράδοσή του σε συνδυασμό και με το νέο οδικό άξονα Νέας Ποτίδαιας-Κασσάνδρειας μήκους 17 χιλιομέτρων που εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή της Κασσάνδρας βελτιώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό και τα αποτελέσματα θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητά την ερχόμενη θερινή περίοδο.