"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και επιτελώντας έναν από τους βασικούς του ρόλους, αυτόν της πιο έγκυρης, αλλά και έγκαιρης ενημέρωσης κάθε επιχειρηματία και κάθε εν δυνάμει επιχειρηματία που σχεδιάζει επενδύσεις και μπορεί να τύχει ενισχύσεων από τα...
Προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠ.Αν.ΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, θα διοργανώσει και τρίτη ενημερωτική ημερίδα για τα τέσσερα νέα προγράμματα που προκηρύχθηκαν στην Καλλικράτεια. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00 στο Ξενοδοχείο ΑΤΑΛΝΤΙΣ της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νέων Επαγγελματιών Δ.Ε.Ν. Καλλικράτειας και τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων .
  • ΕΣΠΑ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
Αύξηση του προϋπολογισμού του Α΄ κύκλου από τα 32,5 εκ. ευρώ στα 50 εκ. ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στη δράση: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τη Δράση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταληκτική της ημερομηνία, κατόπιν της παράτασης που έχει ήδη δοθεί, είναι η 10η Μαΐου 2016.

  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΥΦΕΣΗ 0,3% ΤΟ 2016, ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,7% ΤΟ 2017
Ελαφρά βελτιωμένες είναι οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2016 σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις. Η Επιτροπή προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση το 2016 (-0,3%), ηπιότερη σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις της (-0,7% του ΑΕΠ). Η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης (2,7%) το 2017. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα μειωθεί ελαφρά στο 1,6% το 2016 (από 1,7% το 2015) και στο 1,8% το 2017. Για την  ΕΕ οι εκτιμήσεις είναι ανάπτυξη  1,8% το 2016  και 1,9% το 2017. Εξάλλου, προβλέπεται μικρή πτώση της ανεργίας από 24,9% το 2015 στο 24,7% το 2016 και στο 23,6% το 2017. Στην Ευρωζώνη οι εκτιμήσεις για την ανεργία είναι 10,3% και 9,9% και στην ΕΕ 8,9% και 8,5% για το 2016 και το 2017, αντίστοιχα. Το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Ελλάδα από -7,2% του ΑΕΠ  το 2015 αναμένεται να μειωθεί στο -3,1% του ΑΕΠ το 2016 και στο -1,8% το 2017, ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις (-3,4% το 2016 και -2,1% το 2017). Το δημόσιο χρέος από 176,9% του ΑΕΠ το 2015 εκτιμάται ότι θα φτάσει το 182,8% του ΑΕΠ το 2016 και θα αρχίσει να μειώνεται το 2017 (178,8%). Στην ευρωζώνη το δημόσιο χρέος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 92,2% του ΑΕΠ το 2016 και στο 91,1% του ΑΕΠ το 2017. Ο αρνητικός πληθωρισμός (-1,1% το 2015) θα παραμείνει το 2016 και θα διαμορφωθεί στο -0,3% για να επιστρέψει σε θετικά επίπεδα (0,6%) το 2017. Τέλος, οι επενδύσεις που σημείωσαν αύξηση 0,7% το 2015 αναμένεται να μειωθούν κατά 0,9% το 2016 για να αυξηθούν κατά 11,6% το 2017.
  • ΚΥΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΕ IX, ΒΕΝΖΙΝΗ, ΑΕΡΙΟ , Internet, ΑΛΚΟΟΛ, ΤΣΙΓΑΡΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Κύμα αυξήσεων φόρων περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας. Ειδικότερα αυξάνονται: (1) Ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ στο 24% από 23%., (2) Η φορολογία σε αμόλυβδη, υγράεριο και φυσικό αέριο, (3) Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καπνό, στα τσιγάρα και στα αλκοολούχα ποτά, (4) Το Τέλος Ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των Τελών Κυκλοφορίας, (5) Επιπλέον, από την αλλαγή κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με μικρότερο αφορολόγητο όριο, το Δημόσιο στοχεύει να αντλήσει 1,8 δισ. ευρώ. Ακόμη, έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές η επιβολή Τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση καθώς και στη χρήση Διαδικτύου. Επίσης, προβλέπεται «πάγωμα» των προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια. Από τα δύο αυτά μέτρα υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, η κυβέρνηση, αν και αντίθετη ως προς τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τη θεσμοθέτηση επιπλέον μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχος, έχει προτείνει τη δημιουργία αυτόματου συστήματος περικοπής δαπανών, καθώς και την περαιτέρω περιστολή των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει.
  • ΟΑΕΕ: ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Με ένα κλικ θα μπορεί ο ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ που έχει ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών να βλέπει τις δόσεις του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, οι δόσεις ρυθμίσεων Ν.4152/2013  & Ν.4321/2015 απεικονίζονται στην διαδικτυακή υπηρεσία Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου. Ο Οργανισμός, παράλληλα,  καλεί τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις,  να εγγραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ και να ενημερωθούν για την πορεία της ρύθμισής τους και το ακριβές ποσό της τρέχουσας ή καθυστερούμενης δόσης που πρέπει να καταβάλουν την 4/5/16  μέσω παγίας εντολής (Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου, Ρυθμίσεις). Για την απρόσκοπτη καταβολή των δόσεων, προτείνονται:(α) Πίστωση των Τραπεζικών λογαριασμών από την προηγούμενη μέρα, (β) Επαρκές  όριο ανάληψης για την εξόφληση του ποσού δόσης ή δόσεων, με ενδεχόμενη επιβάρυνση καθυστέρησης.

  • ΕΩΣ ΕΞΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τροπολογία που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την πληρωμή μικρότερων ποσών σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα. Επίσης, θεωρούν ότι θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου, καθώς είναι ευκολότερο για τους φορολογούμενους να πληρώνουν για παράδειγμα 150 ευρώ τον μήνα, αντί 300 το δίμηνο. Σημειώνεται πάντως ότι η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των δόσεων θα πρέπει να συμφωνηθεί και με τους πιστωτές της χώρας. Όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες κάθε έτους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τους μήνες αυτούς τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
  • ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Με βάση την εμπορική (και όχι την αντικειμενική αξία όπως γινόταν μέχρι σήμερα) θα προχωρούν οι διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτων από την 1η Ιουνίου. Με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, υλοποιείται στην πράξη η σχετική πρόβλεψη του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, υπό την θύελλα αντιδράσεων του νομικού (και όχι μόνο) κόσμου της χώρας και υπό τις ισχυρές πιέσεις των δανεσιτών και εν όψει της τότε απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας. Η νέα ρύθμιση οδηγεί αναπόφευκτα σε αδικίες και στην αντιμετώπιση των ακινήτων με τη λογική των «δύο ταχυτήτων». Κι αυτό γιατί ενώ ένα ακίνητο εξακολουθεί και σήμερα να φορολογείται με βάση τις «φουσκωμένες» (σε σχέση με την πραγματική αγοραία τιμή) αντικειμενικές αξίες (παρά τη μείωσή τους κατά περίπτωση το πολύ έως 20%), την ίδια στιγμή, όταν κατάσχεται, η όλη επιβαρυντική διαδικασία για τον ιδιοκτήτη του θα γίνεται με την ασφαλώς χαμηλότερη εμπορική αξία. 'Ετσι ενώ ο φορολογούμενος πληρώνει ακριβά το ακίνητο μέσω του ΕΝΦΙΑ όταν βρεθεί μπροστά στο φάσμα της κατάσχεσης λόγω χρεών θα βρίσκεται και πάλι χαμένος και μάλιστα ακόμη περισσότερο αφού θα χρησιμοποιείται ως «μπούσουλας» η εμπορική αξία του ακινήτου, που στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ μικρότερης της αντικειμενικής αξίας.

Αρχίζουν από σήμερα, Τετάρτη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 του μήνα. Επίσης, επανέρχεται και το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Την Κυριακή, 8 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.


ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


Δεν υπάρχουν σχόλια: