"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

O Απ. Πάνας ζητά την ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής στις προβληματικές και άγονες περιοχές

Επείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε οΒουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος προς τον. Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη προωθώντας το αίτημα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής που αφορά την ένταξη  του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Νέων Μουδανιών, Κασσανδρείας, της Χαλκιδικής στον κατάλογο προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας τονίζει, πως σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών το υγειονομικό προσωπικό της Χαλκιδικής υποστελεχωμένο  τουλάχιστον  κατά 30 %  εξυπηρετεί μια Περιφερειακή Ενότητα με 110.000 μόνιμο πληθυσμό και ταυτόχρονα κατά τη....

θερινή περίοδο καλύπτει τις ανάγκες των πολυάριθμων επισκεπτών από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό που επιβαρύνει την ήδη δυσχερή κατάσταση.

Μάλιστα ο κ. Πάνας αναφέρει, πως εκτός από την αύξηση των αναγκών για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αντίξοες συνθήκες εργασίας και η ιδιαιτερότητα της περιοχής λόγω γεωμορφολογίας, αποτρέπουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων των ιατρών του Ε.Σ.Υ. στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής αναφέρει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την ένταξη στον κατάλογο προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας και  του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και των Κέντρων Υγείας Νέων Μουδανιών και Κασσανδρείας , όπως καθορίζονται ήδη  τα Κέντρα Υγείας Παλαιοχωρίου και Αγ. Νικολάου στο Αρθρο 5 της με Αριθμ. Γ4α/οικ.46490 ΚΥΑ Τεύχος B’ 5075/05.09.2024.

Ο κ. Πάνας αναφέρει σχετικά: «Η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής αλλά και των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω γεωμορφολογίας, κακού οδικού δικτύου αλλά και παρουσίας δυσανάλογα μεγάλου αριθμού επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες, καθιστούν απαραίτητη  την ένταξη των συγκεκριμένων Δομών Υγείας της Χαλκιδικής στον κατάλογο των προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας για την παροχή κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής των ενδιαφερόμενων ιατρών. Συνεχίζω να στηρίζω τα αιτήματα των φορέων, όπως οι ιατροί αλλά και των πολιτών της Χαλκιδικής που έχουν δικαίωμα για αξιοπρεπή και ουσιαστική περίθαλψη».

Το ακριβές κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Πάνα έχει ως εξής :


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ


Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                                                                                                                                                                27-09-2024

                                                                                                       ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τον κ. κ. Υπουργό Υγείας κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη

«Θέμα: Ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Νέων Μουδανιών και Κασσανδρείας της Χαλκιδικής στον κατάλογο προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας».

Κύριε Υπουργέ

Σας προωθώ το με ημερομηνία 26-09-2024 αίτημα της  ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ   που αφορά την ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής στον κατάλογο προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας και  του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Στο εν λόγω αίτημα η Ένωση αναφέρει, πως το υγειονομικό προσωπικό  της Χαλκιδικής υποστελεχωμένο  τουλάχιστον  κατά 30 %  εξυπηρετεί μια Περιφερειακή Ενότητα με 110.000 μόνιμο πληθυσμό και ταυτόχρονα κατά τη θερινή περίοδο καλύπτει τις ανάγκες των πολυάριθμων επισκεπτών από το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό που επιβαρύνει την ήδη δυσχερή κατάσταση.

Τονίζουν επίσης πως επιπλέον της δραματικής αύξησης των αναγκών για παροχή ιατρικών υπηρεσιών τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αντίξοες συνθήκες εργασίας και η ιδιαιτερότητα της περιοχής λόγω γεωμορφολογίας, αποτρέπουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων των ιατρών του Ε.Σ.Υ. στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους αιτούνται την ένταξη στον κατάλογο προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και των Κέντρων Υγείας Νέων Μουδανιών και Κασσανδρείας , όπως καθορίζονται ήδη  τα Κέντρα Υγείας Παλαιοχωρίου και Αγ. Νικολάου στο Αρθρο 5 της με Αριθμ. Γ4α/οικ.46490 ΚΥΑ Τεύχος B’ 5075/05.09.2024

Παρακαλούμε για τις ενέργειές και την άμεση ενημέρωσή μας ως προς αυτές. 

 Ο αναφέρων Βουλευτής 

                                                                               Πάνας Απόστολος                                                                                                                                                                                          

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ : ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΤΗΛ. & FAX 23710-24961

email : einkyx@gmail.com

Πολύγυρος, 26-09-2024

ΠΡΟΣ :          

  Βουλευτή Χαλκιδικής

    κ. Πάνα Απ.

 

ΑΙΤΗΜΑ

Το υγειονομικό προσωπικό   Χαλκιδικής υποστελεχωμένο  τουλάχιστον  κατά 30 %  εξυπηρετεί έναν Νομό με 110.000 μόνιμου πληθυσμού.

Κάθε  καλοκαίρι  το ίδιο προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες των πάνω από 1.000.000 ατόμων λόγω προσέλευσης παραθεριστών κυρίως από τη Θεσσαλονίκη  αλλά και από όλη τη χώρα , όπως και τουριστών από  εξωτερικό , που αυξάνει το φόρτο εργασίας και σε αριθμό  και σε περιπλοκότητα των αντιμετωπιζόμενων περιστατικών .

Οι αντίξοες συνθήκες εργασίας αποτρέπουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων των ιατρών του Ε.Σ.Υ.                                              

Λειτουργώντας πάντα με σκοπό την  παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης   στους πολίτες  και  δεδομένου της ιδιαιτερότητας της  περιοχής με τη δραματική αύξηση των αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες , αιτούμαστε την ένταξη στον κατάλογο προβληματικών και άγονων περιοχών  Β' κατηγορίας και  του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής , και των Κέντρων Υγείας Νέων Μουδανιών και Κασσανδρείας  όπως καθορίζονται ήδη  τα Κέντρα Υγείας Παλαιοχωρίου και Αγ. Νικολάου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: