"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για την Επέκταση της Ιερισσού

Σε φάση υλοποίησης μπήκε το οραματικός έργο για την Επέκταση της Ιερισσού, που θα μεγεθύνει την υπεραξία εκατοντάδων ιδιοκτησιών και θα δώσει νέα ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη. Το πρώτο βήμα είναι η υποχρεωτική από τη Νομοθεσία συγκέντρωση των δηλώσεων ιδιοκτησίας από τους ωφελούμενους ιδιοκτήτες γης εντός της Επέκτασης, που θα κατοχυρώσει τα δικαιώματά τους και θα περιορίσει τη συμμετοχή τους στις προβλεπόμενες από το Νόμο εισφορές. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός των προθεσμιών, προστατεύει τους ιδιοκτήτες από μελλοντικές οικονομικές επιβαρύνσεις διορθωτικών δηλώσεων.

Έτσι, ο Δήμος Αριστοτέλη καλεί τους Κύριους και Νομείς των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων της περιοχής Επέκτασης του....

οικισμού Ιερισσού της Δ.Ε. Σταγίρων-Ακάνθου, σύμφωνα με το Εγκεκριμένο ΓΠΣ (απεικονίζεται στο χάρτη που αναρτάται στις ιστοσελίδες του Δήμου να υποβάλλουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας και τις δηλώσεις για την προείσπραξη εισφορών, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δουν αναλυτικά την πρόσκληση και να κατεβάσουν τα έντυπα των δύο δηλώσεων ιδιοκτησίας στο ιστότοπο του Δήμου Αριστοτέλη, ΕΔΩ: http://www.dimosaristoteli.gr/gr/municipality/4137

Η υποβολή των δηλώσεων μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

  • Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Η δήλωση ιδιοκτησίας καθώς και όλα τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή (σαρωμένα αρχεία εύλογου μεγέθους σε μορφή pdf) στο email i.dani@dimosaristoteli.gr , υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει η ψηφιακή βεβαίωση του εγγράφου της δήλωσης ιδιοκτησίας μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-govgr/psephiake-bebaiose-eggraphou/ )

  • Στο Δημαρχείο της Ιερισσού (τηλ: 2377350021) από 30 Σεπτεμβρίου 2024 έως και 14 Οκτωβρίου 2024.

Κάθε ιδιοκτήτης μαζί με τις δηλώσεις ιδιοκτησίας απαιτείται να υποβάλει σε απλά φωτοαντίγραφα:

1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

2. Τίτλους κτήσης (συμβόλαιο, παραχωρητήριο κ.λ.π)

3. Πιστοποιητικό μεταγραφής

4. Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας

5. Πιστοποιητικό βαρών

6. Πιστοποιητικό διεκδικήσεων

7. Πιστοποιητικό κατασχέσεων

8. Τοπογραφικό διάγραμμα

9. Αντίγραφα μερίδων όλων των ιδιοκτητών σημερινών και αυτών κατά την ελεγχόμενη ημερομηνία 28-05-2014.

Τρόποι υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας:

1) Υποβολή στα σημεία συλλογής με φυσική παρουσία: Ο ιδιοκτήτης καταθέτει την δήλωση ιδιοκτησίας με τα συνυποβαλλόμενα στοιχεία αυτοπροσώπως και πρέπει να φέρει Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του και κατόπιν να υπογράψει τη δήλωση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που η δήλωση δεν κατατίθεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη θα πρέπει να φέρει απαραιτήτως γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή να είναι ψηφιακά βεβαιωμένη μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaioseeggraphou/ ).

2) Υποβολή ταχυδρομικώς με συστημένη αποστολή: Η δήλωση ιδιοκτησίας θα πρέπει να φέρει απαραιτήτως γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή να είναι ψηφιακά βεβαιωμένη μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kaikathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou/ ).

3) Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Η δήλωση ιδιοκτησίας καθώς και όλα τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή (σαρωμένα αρχεία εύλογου μεγέθους σε μορφή pdf) στο email i.dani@dimosaristoteli.gr , υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει η ψηφιακή βεβαίωση του εγγράφου της δήλωσης ιδιοκτησίας μέσω της υπηρεσίας gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiakebebaiose-eggraphou/ ).

Για πληροφορίες – διευκρινίσεις, οι πολίτες δύνανται να επικοινωνούν με το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη στα τηλέφωνα 2377350005 και  2372351200 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:30 έως 14:30). Σε περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να ενημερωθούν, μπορούν να εξυπηρετούνται στα γραφεία της υπηρεσίας στο αντίστοιχο Δημοτικό Κατάστημα, υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική, η δε παράλειψη υποβολής της συνεπάγεται για την ιδιοκτησία όλες τις επιπτώσεις της παρ. 25 του άρθ. 42, του Ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249 Α), Δηλαδή:

α. είναι αδύνατη οποιαδήποτε δικαιοπραξία εν ζωή και αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη εφόσον πραγματοποιηθεί,

β. δεν χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο,

γ. στον Πίνακα της Πράξης Εφαρμογής που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μελέτης το ακίνητο θα φαίνεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη,

δ. μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής ο ιδιοκτήτης που δεν υπέβαλε δήλωση ιδιοκτησίας οδηγείται εκ των πραγμάτων στη σύνταξη διορθωτικής πράξης με οικονομική επιβάρυνση του ιδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: