"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Νέο Δ.Σ. στο Κέντρο Πρόληψης ‘’ΠΝΟΗ’’

Σας ενημερώνουμε για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης  των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας  Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» : 

Πρόεδρος : Ζωγράφου Αικατερίνη, Αντιπεριφερειάρχης 

Αντιπρόεδρος : Σταμπουλίδης Νικήτας, εκπρόσωπος Δήμου Πολυγύρου 

Γεν. Γραμματέας : Τάσιος Γρηγόριος, εκπρόσωπος Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Ταμίας: π. Ζέρβας Δωρόθεος, εκπρόσωπος Ι.Μ.Αγίου Όρους Ιερισσού & Αρδαμερίου

Μέλη: Κατσάνης Αστέριος, εκπρόσωπος Δήμου Κασσάνδρας, 

 Κωστίκας Στυλιανός, εκπρόσωπος, Δήμου Σιθωνίας 

 Κουτσαμπασοπούλου Ουρανία, εκπρόσωπος εργαζομένων 

 Η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα Αικατερίνη Ζωγράφου, Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε.  Χαλκιδικής, αναφέρθηκε στο εξαίρετο έργο που επιτελεί η ΠΝΟΗ εδώ και 25 χρόνια στο νομό  και τόνισε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη όσο ποτέ, τις επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες  που παρέχονται λόγω της αύξησης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (όπως οι εξαρτητικές συμπεριφορές από ουσίες, τεχνολογία, τυχερά παιχνίδια, η βία, η παιδική κακοποίηση, η έμφυλη βία, κ.α.). Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια σχετικά με τα προαναφερόμενα προβλήματα, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους γονείς,  εκπαιδευτικούς και εφήβους, αλλά και άλλες ομάδες ενηλίκων που έχουν σχέση με το παιδί  και τον έφηβο. Επίσης αφορούν στην επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν  σε σχολεία και κοινωνικές δομές της Π .Ε. Χαλκιδικής, στην δικτύωση των ψυχοκοινωνικών  δομών του νομού, στην διεκπεραίωση εθνικών επιστημονικών ερευνών, στην ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, καθώς και στην υποδοχή αιτημάτων βοήθειας για  όλα τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα από τους πολίτες της Π. Ε. Χαλκιδικής.

Σημείωσε ότι όλες  οι υπηρεσίες που προσφέρει τη ‘’ΠΝΟΗ’’ παρέχονται δωρεάν, σε εθελοντικά προσερχόμενους  ανθρώπους που διαμένουν στην περιφερειακή ενότητα για τις οποίες τηρείται αυστηρά το  απόρρητο. 

Ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία και τη χρηστή διοίκηση όλα τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και  τον ΟΚΑΝΑ ο οποίος αποτελεί τον επιστημονικό επόπτη και οικονομικό διαχειριστή του Κέντρου  Πρόληψης. 

Τέλος επεσήμανε ότι είναι υποχρέωση όλων των τοπικών αρχών και των φορέων, να συνεχίζουν στηρίζουν το έργο της Πρόληψης μέσα από τον ρόλο τους, γιατί η Πρόληψη δεν  είναι υπόθεση μόνο των ειδικών αλλά υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: