"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κ. Μάλαμα: Από το 2021 είχε σχεδιαστεί το απαράδεκτο “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ του Νέου Μαρμαρά

Μετά από 2 χρόνια κυβερνητικού εμπαιγμού στο θέμα της λειτουργίας του ταχυδρομικού υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ του Νέου Μαρμαρά, την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, το υποκατάστημα φαίνεται να κλείνει οριστικά. 

Πρόκειται για μια προειλημμένη απόφαση, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει από τις 26.7.2021, όταν και δημοσιοποιήσαμε το έγγραφο υπ. αριθμ. 4.6.3.1/228 του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας. 

Το έγγραφο ήταν σαφές ως προς τις προθέσεις της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όμως φαίνεται ότι για να υλοποιηθεί πλήρως το “λουκέτο”, ανέμεναν την...

ολοκλήρωση των εκλογικών κύκλων, για να μην εκτεθούν ίσως οι υποψήφιοι που στηρίζονταν από το κυβερνών κόμμα. Η ουσία είναι ότι η κοινωνία του Νέου Μαρμαρά βλέπει ακόμα μια κρίσιμη αναπτυξιακή υπηρεσία να μεταφέρεται από την περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την λειτουργία της τουριστικής οικονομίας και για την καθημερινότητα του πολίτη. Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς επιβεβαιώνει τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας για την ολέθρια διακυβέρνηση που σχεδιάζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την κοινωνία της Χαλκιδικής.  


Γ. Γεωργακόπουλος  Τηλ.: 2103353142  

Hµερ.: 10-05-2021  

Α.Π.: 4.6.3.1/228 

  

Υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης  Υπηρεσία Συντονισµού  

Γραφείο Νοµικών και Κοινοβουλευτικών  Θεµάτων  

Email: Ke@mindigital.gr 

  

ΘΕΜΑ: «Παροχή στοιχείων για θέµατα Kοινοβουλευτικού Ελέγχου»  

Απαντώντας στo µε αρ. πρωτ. 12424 ΕΞ 2021/26.04.2021 έγγραφό σας, µε το οποίο µας  διαβιβάσατε αντίγραφο της υπ’ αριθµ. 6277/23-04-2021 Ερώτησης, που κατατέθηκε στη  Βουλή από την Βουλευτή κ. Μάλαµα Κυριακή, σας πληροφορούµε τα εξής:  

Tα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ, σύµφωνα µε το ισχύον νοµοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο,  είναι Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδροµικών Υπηρεσιών σε όλη την χώρα και  λειτουργούν ως Ανώνυµη Εταιρεία, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό  αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το Ταχυδροµικό ∆ίκτυο κατά τρόπο ώστε οι κανονιστικές  υποχρεώσεις να εξασφαλίζονται µε τον πιο αποτελεσµατικό, σε κάθε περίπτωση τρόπο.  

Τα ΕΛΤΑ υλοποιούν πρόγραµµα µετασχηµατισµού το οποίο περιλαµβάνει δράσεις, που  στοχεύουν στον οικονοµικό εξορθολογισµό, τον επιχειρησιακό εκσυγχρονισµό, την εισαγωγή  νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την αναβάθµιση της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών, την  ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς και την αναδιοργάνωση του δικτύου και της  οργανωτικής δοµής τους.  

Ειδικότερα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ παρακολουθούν πανελλαδικά τις δηµογραφικές,  κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδοµένα και όπου  απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του  Ταχυδροµικού ∆ικτύου, το οποίο περιλαµβάνει τα Ταχυδροµικά Καταστήµατα, τα  Ταχυδροµικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς ∆ιανοµείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη  Ταχυδροµική εξυπηρέτηση των πολιτών.  

  

Με δεδοµένη τη µεγάλη πτώση του όγκου αλληλογραφίας και την αλλαγή της κανονιστικής  υποχρέωσης, δηµιουργείται η επιτακτική ανάγκη αναδιάρθρωσης του δικτύου και αλλαγή της  συχνότητας διανοµής κατάλληλα προσαρµοσµένη στις σηµερινές συνθήκες. Οι αλλαγές στη  λειτουργία καταστηµάτων, γίνονται µε την δέουσα προσοχή ώστε να µη διαταράσσεται η  οµαλή εκτέλεση του ταχυδροµικού έργου συνολικά.  

Ο ανασχεδιασµός των δροµολογίων διανοµής πραγµατοποιήθηκε µε βάση την κανονιστική  υποχρέωση διεκπεραίωσης των ταχυδροµικών αντικειµένων, όπως αυτή προκύπτει από την  29768 ΕΞ 2020 Υπουργική Απόφαση, τον όγκο των ταχυδροµικών αντικειµένων και τον  

∆ιεύθυνση Γραφείων Τηλέφωνο Fax e-mail website 

Απελλού 1 101 88 ΑΘΗΝΑ 

2103353142 2103241238 www.elta.gr 

Α.Μ. Γ.Ε.ΜΗ 001092101000  

2(2) 

πληθυσµό των εξυπηρετούµενων περιοχών και πραγµατοποιείται µε γνώµονα πάντοτε την  αδιάλειπτη ταχυδροµική εξυπηρέτηση των πολιτών.  

H ταχυδροµική εξυπηρέτηση των περιοχών Αγίου Νικολάου και Νέου Μαρµαρά θα παρέχεται  από αγροτικό δροµολόγιο του Ταχυδροµικού Καταστήµατος Νικήτης. Η περιοχή της  Γαλάτιστας θα εξυπηρετείται από αγροτικό δροµολόγιο του Κεντρικού Καταστήµατος  Πολυγύρου. Επίσης έχει συσταθεί Ταχυδροµικό Πρακτορείο στη Γαλάτιστα, για το οποίο έχει  δηµοσιευθεί «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος», µέχρι 27-05-2021, για τους  επιτηδευµατίες της περιοχής, προκειµένου να αναλάβουν την λειτουργία του.  

Στην ευρύτερη περιοχή, στο Μεταγκίτσι και στην Παλαιοχώρα, λειτουργούν τα πλήρως  αυτοµατοποιηµένα Ταχυδροµικά Πρακτορεία, τα οποία παρέχουν όλες τις ταχυδροµικές  υπηρεσίες.  

Έχει συσταθεί Ταχυδροµικό Πρακτορείο στο Νέο Μαρµαρά, για το οποίο έχει δηµοσιευθεί  «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος», αορίστου διάρκειας, για τους επιτηδευµατίες της  περιοχής, προκειµένου να αναλάβουν την λειτουργία του.  

  

Τονίζεται ότι οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής στην λειτουργία των Ταχυδροµικών  Καταστηµάτων, πραγµατοποιείται µε γνώµονα πάντοτε την απρόσκοπτη ταχυδροµική  εξυπηρέτηση των πολιτών.  

  

Τέλος, σας διαβεβαιώνουµε ότι, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ, ως Φορέας Παροχής  Καθολικών Ταχυδροµικών Υπηρεσιών, παρακολουθούν το ταχυδροµικό δίκτυο της κάθε  περιοχής, όπως άλλωστε γίνεται µε όλες τις περιοχές της χώρας και µεριµνούν πάντοτε για  την ικανοποίηση των ταχυδροµικών αναγκών της χώρας.  

  

 Ο ∆ΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Κοινοποίηση


1.Υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης   α. Γραφείο κ. Υπουργού  

 sec@mindigital.gr 

 

β. Γραφείο κ.Υφυπουργούdeputyministersec@mindigital.gr 

 a.zerva@mindigital.gr 

 γ. Γραφείο κ. Γενικού Γραµµατέα  

 Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων  

 ggtt@mindigital.gr 

 δ. Γενική ∆ιεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και  

 Ταχυδροµείων  

 gdepik@mindigital.gr 

 ε. ∆/νση Ταχυδροµείων  

 e.karytinou@mindigital.gr 

  

  

Εσωτερική κοινοποίηση

1.Εντεταλµένο Σύµβουλο  

2.Νοµική Σύµβουλο  

3.Γενικό ∆ιευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών  

4.∆ιεύθυνση ∆ιοίκησης και Οργάνωσης  

5.Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Κεντρικής και ∆υτικής Μακεδονίας  

  

  ∆ιεύθυνση Γραφείων Τηλέφωνο Fax e-mail website 

Απελλού 1 101 88 ΑΘΗΝΑ 

2103353142 2103241238 www.elta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: