"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ο Γ. Σφυρής ενημερώνει τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβουλίου Πολυγύρου την 31η Ιουλίου

Νερό και προβλήματα στις Καλύβες, Γερακινή, Τρίκορφο, Πλάνα και Ταξιάρχη:
για Καλύβες είπε ο Δήμαρχος ότι κάνανε δύο γεωτρήσεις από τις οποίες περίμεναν 120 κυβικά αλλά βγάζουν 25 με 30 και ότι τώρα θα ξεκινήσει η διανομή στο δίκτυο....μάλιστα είπε ότι προενεργήσανε προληπτικά και του χρόνου θα γίνουν άλλες δύο γεωτρήσεις.

Στη Γερακινή επισκευάστηκε η βλάβη σε μειωτή και επανήλθε το νερό.

Στη Πλανά μας είπαν ότι επισκευάστηκε μετά από δύο μήνες το ηλεκτρονικό πρόβλημα. Επίσης πρότεινε ο Δήμαρχος την μείωση των τελών ύδρευσης κατά 50% για έξι μήνες για το χωριό, πρόταση που είχα αναφέρει στην... ανάρτηση που είχα κάνει για τα προβλήματα νερού στο Δήμο με την οποία ζητούσα την ίδια μείωση και για Καλύβες, Ταξιάρχη, πρόταση την οποία δεν δέχθηκε ο Δήμαρχος.

Νερό στο Ταξιάρχη: Μπερδεύτηκε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι θα είχε νερό ο Ταξιάρχης αλλά πηγαίνει και πειράζει τις βάνες ο πρόεδρος της Κοινότητας..ο Αντιδήμαρχος Καραφουλιδης τον ενημέρωσε ότι αντιθέτως ο πρόεδρος κάνει προσπάθειες προκειμένου να έχει νερό το χωριό ανά τμήματα. Αναφέραμε ότι θα πρέπει να μεγαλώσει η μονάδα αποσιδήρωσης στη δεξαμενή ώστε να δέχεται όλο το νερό και όχι μόνο τα 28 κυβικά που μπορεί να περάσει από τα φίλτρα ανά ώρα. Δώσανε νερό από τις γεωτρήσεις στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μετά από ένα και πλέον χρόνο από την διάνοιξη τους και ευελπιστούμε ότι η κατάσταση επιτέλους θα στρώσει.

Παιδικός σταθμός στα Κότσαλα: το ανέβαλε το θέμα ο Δήμαρχος γιατί μας είπε ότι προσπαθούν να βρουν λύση με τον εργολάβο προκειμένου να μην χαθεί το έργο.. εγώ αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι το έργο θα απενταχθεί το φθινόπωρο και δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι.

Ανέφερα στο Δήμαρχο ότι είναι δώδεκα χρόνια κλειστός ο παιδικός και μας απάντησε ότι κάναμε καινούργιους(!!!). Αν αναφέρει ως καινούργιο, την μετεγκατάσταση του παλιού παιδικού σταθμού στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου το οποίο δεν έχει ούτε καν τις προδιαγραφές ασφαλείας, ούτε πόρτα διαφυγής και πολλά άλλα προβλήματα, τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω.....πάω πάσο!

Πλυντήριο κάδων: Ζέχνουν οι κάδοι σε όλο το Δήμο....μας ενημέρωσαν ότι το πλυντήριο ξεκίνησε τις πλύσεις πριν 15 μέρες(!!!) και ότι θα προγραμματίζει να πλένει τους κάδους κάθε κοινότητας μια φορά το μήνα.....το καινούργιο πλυντήριο υπάρχουν χωριά του Δήμου που ακόμα δε το είδαν εδώ και τέσσερα χρόνια που το απέκτησε ο Δήμος.

Παράνομες Ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες του Δήμου Πολυγύρου: για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος είπε ότι δεν είναι δικιά τους αρμοδιότητα...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να μην χαλάσουμε την ζαχαρένια ορισμένων.....σε λίγο δε θα μπορούμε να στρίψουμε σε Γερακινή και Καλύβες από τις παρανομίες.

Ζήτημα επισκευής παιδικών χαρών: ακόμα η επισκευή τους παραμένει στον αέρα αφού δεν ασχολήθηκαν και όπως φαίνεται ούτε θέλουν να ασχοληθούν... οι αναφορές έχουν γίνει προ διετίας και μόνο ταξίματα ακούμε από τότε....μας κούρασαν!

Καθαρισμός παλαιού οικισμού Παλαιοκάστρου από χόρτα και εύφλεκτα υλικά: αναφέραμε τις αιτήσεις συνδημοτών που κατοικούν στο Παλαιό χωριό στο Παλαιόκαστρο ότι ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς από την πυκνή ξερή βλάστηση εντός του παλιού σχολείου αλλά και στα απρανη των δρόμων του χωριού. Ο Αντιδήμαρχος Καραφουλιδης μας είπε ότι έχει δοθεί εντολή για καθαρισμό τόσο στο παλιό όσο και στο πάνω χωριό και ότι θα επιληφθεί του θέματος ο ίδιος.

Βρισκόμαστε δύο περίπου μήνες για τις εκλογές που θα αναδείξουν την νέα Δημοτική Αρχή.

Αυτό που έχουν όλοι αντιληφθεί είναι ότι το καράβι της διοίκησης Ζωγράφου έβαλε πλέον πολλά νερά και είναι αδύνατον να σωθεί. Η αλαζονεία με την οποία αντιμετώπιζαν τα προβλήματα καθημερινότητάς τους έφερε στο σημείο χωρίς επιστροφή και ο τρόπος αποχώρησης του Αντιδημάρχου και κουμπάρου του Δημάρχου, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί την εικόνα διάλυσης για την οποία όμως και ο ίδιος είχε τεράστια ευθύνη, αγγίζει τα όρια της φαρσοκωμωδίας.
Επιλογές για απαλλαγή από το παλιό και αλλαγής σελίδας στον καταπονημένο και παραμελημένο Δήμο Πολυγύρου θα υπάρξουν και φυσικά θα είναι αξιόλογες αρκεί να υπάρχουν πρωτοβουλίες συνεννόησης και συνεργασίας ώστε να ξημερώσει το καλύτερο αύριο για τον τόπο μας που όλοι δικαιούμαστε.
Προσωπικά παραμένω προσηλωμένος στην αναγκαιότητα μιας ευρύτερης συνεργασίας έχοντας σταθερή αντίληψη ότι η αυτοδιοίκηση ενώνει....είτε ως πολιτική στόχευση είτε ως αναγκαιότητα και κάτι τέτοιο δίνει ώθηση και προοπτική νίκης.
Για μένα πάνω απ' όλα είναι ο Πολύγυρος και τα χωριά μας.
Οι συμπολίτες μας θέλουν ένα Δήμο με ήθος και σεβασμό, ανοιχτό στη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ένα Δήμο με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Αυτή είναι η χρονιά που όλοι περιμέναμε προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση στον δήμο μας με την συνδρομή ΟΛΩΝ μας.

Φιλικά και πρωτίστως Πολυγυρινά
Γιάννης Σφυρής
Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: