«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

3 Δεκεμβρίου...Εθνική ημέρα δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία ! (ΦΩΤΟ)

Του Ιωάννη Σφυρή,
Δημοτικού Συμβούλου Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Πολυγύρου

Διατυμπανίζουν στην ΚΕΔΕ και κάνουν ειδικό σποτάκι ότι οι δήμοι καλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως να φροντίζουν για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες σε όλες τις εκφάνσεις τις ζωής τους.

Στις φωτογραφίες βλέπετε πως φροντίζει ο Δήμος μας ώστε άτομα με αναπηρία να περπατάνε... ελεύθερα στη πόλη μας όπως εμείς...έργα των τελευταίων ετών που κάποιοι τα παρέλαβαν σε αυτή την κατάστασή.
Για να μην αναφερθώ για τις ανύπαρκτες ακόμα αναπηρικές προσβάσεις στις παραλίες (ο Δήμος Προποντίδας ήδη κάνει δοκιμές στις ράμπες χειμωνιάτικα) ή ακόμα χειρότερα για τις εγκαταστάσεις των ειδικών σχολικών μονάδων και κυρίως του ΕΕΕΚ Πολυγύρου στα μπουντρούμια του παλιού νοσοκομείου κάτω από το Γυμνάσιο ή για τα άφαντα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Δήμο Πολυγύρου.
3 Δεκεμβρίου λοιπόν σήμερα, παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρίες και η επέτειος αυτή, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, απαιτεί από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας και όχι "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"!
Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα των ΑΜΕΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα, που δεν έχει και ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις.
Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία παραμένει ένα σημαντικότατο ζητούμενο, μία μεγάλη ανάγκη και δυστυχώς στο Δήμο μας είμαστε πολλά χρόνια πίσω.....ούτε καν σε νηπιακό επίπεδο.
Η κάθε Δημοτική Αρχή καλό θα είναι να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία , δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην απασχόληση, αλλά και στην καθημερινότητα τους.
ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
Γιατί η αναπηρία δεν έχει χρώμα, φύλο και ηλικία.

Σφυρής Γιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Πολυγύρου












Δεν υπάρχουν σχόλια: