«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Απ.Πάνας: Στη Βουλή τα προβλήματα από τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος με αφορμή τις πρόσφατες, συνεχείς διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική.

Στην Ερώτηση του ο κ. Πάνας αναφέρει, ότι παρόλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της Ε.Μ.Υ. για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν και τη σχετική πληροφόρηση  ότι ο ΑΔΜΗΕ  είχε αιτηθεί την πλήρη ετοιμότητα των μονάδων παραγωγής για τη διασφάλιση της...

επάρκειας ισχύος στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, παρατηρήθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής. 

Οι διακοπές μάλιστα αυτές , τονίζει ο Βουλευτής, ήταν πολύωρες με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις πολλών πολιτών της Χαλκιδικής, αλλά και επαγγελματιών, καθώς προκλήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία ιατρικών συσκευών, ζημιές στη λειτουργία των ψυγείων πολλών επιχειρήσεων και των κλιματιστικών πολλών οικιών, τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων, δημιουργώντας παράλληλα αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα του τόπου μας.

Τονίζει επιπλέον, ότι σημειώθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες σε μηχανολογικό εξοπλισμό συστημάτων υδροδότησης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων, ενώ  παρατηρήθηκε την έλλειψη νερού  σε Δήμους της Χαλκιδικής.


Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Θέμα: «Διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική εν μέσω καύσωνα».


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει εγκαίρως όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν σε όλη την επικράτεια, αλλά και συγκεκριμένα και στη Χαλκιδική την περίοδο από τα τέλη Ιουλίου έως και τις αρχές του Αυγούστου, προκειμένου να λάβουν ως είθισται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν, ότι ο ΑΔΜΗΕ και οι μονάδες παραγωγής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τη διασφάλιση της επάρκειας ισχύος στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει σε αυξημένο επίπεδο επιφυλακής τα κέντρα ελέγχου, τους επιτηρητές υποσταθμών και τα συνεργεία συντήρησης και κατασκευών του εθνικού συστήματος μεταφοράς και έχει ενημερώσει τους παραγωγούς (ΔΕΗ κ ιδιώτες)  με επιστολή με την οποία απαιτεί τη διασφάλιση διαθεσιμότητας των μονάδων τους, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αναμενόμενων υψηλών επιπέδων φόρτισης του Συστήματος εν όψει της θερινής περιόδου.

Τις τελευταίες όμως μέρες, στην καρδιά της τουριστική σεζόν είναι έντονες οι αντιδράσεις πολιτών της Χαλκιδικής, αλλά και επαγγελματιών για τις συνεχείς και πολύωρες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία ιατρικών συσκευών και των κλιματιστικών πολλών οικιών, αλλά και τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων, δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα του τόπου μας.

Επιπλέον  εγείρονται και προβλήματα δημόσιας υγείας από την έλλειψη νερού, λόγω των ανεπανόρθωτων βλαβών σε μηχανολογικό εξοπλισμό συστημάτων υδροδότησης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων.

Ταυτόχρονα, σε πολλές επιχειρήσεις παρατηρούνται σημαντικές ζημιές από τη μη λειτουργία των ψυγείων τους, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα προϊόντα τους και οι επιχειρηματίες, να δέχονται ακόμη μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση 

Κατά γενική ομολογία το τεχνικό προσωπικό ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλλει το μέγιστο των δυνατοτήτων να κρατήσει σε λειτουργία το δίκτυο και δεδομένων των συνθηκών λόγω καύσωνα. 

Δεδομένου ότι η Χαλκιδική έχει ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση την περίοδο αυτή. 

Δεδομένου ότι οι επιχειρηματίες του τόπου προσπαθούν να επανακάμψουν υπό συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω COVID 19.

Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται τέτοιας έκτασης προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεδομένου ότι το δίκτυο έπρεπε να συντηρηθεί έγκαιρα και να ενισχυθεί για την αποφυγή των προβλημάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. 

Δεδομένου ότι οι πολίτες και οι επαγγελματίες πλήττονται πολλαπλά λόγω των διακοπών αυτών. 

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ :


1) Που οφείλεται η συγκεκριμένη βλάβη;

2) Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να μην ξαναζήσουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής τέτοιες συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες και την υγεία τους;

3) Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην αποζημίωση των πολιτών, για υλικές βλάβες που υπέστησαν;

                                                                                          Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής 

 

 

                                                                                                         Πάνας Απόστολος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: