"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Ο Ι. Σφυρής για την ύπαρξη αδέσποτων στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου

Ο Ιωάννης Σφυρής δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πολυγύρου ανέφερε τα παρακάτω:
"Κατόπιν καταγγελίας επισκέφτηκα στις 20/7 την περιοχή του ΧΥΤΑ Πολυγύρου όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών, περίπου 50-60 τα οποία δεν βρίσκονται και στη καλύτερη κατάσταση (σκελετωμένα, τραυματισμένα, ενδεχομένως κάποια άρρωστα και κυρίως άγρια).
Οι αρρώστιες τους επικεντρώνονται κατά το πλείστον σε ψωρίαση , δερματίτιδες, λεϊσμανίαση και άλλες όπως με ενημέρωσαν φίλοι κτηνίατροι που τα επισκέφτηκαν.
Επίσης διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από τα αδέσποτα τρώνε από τα σκουπίδια που βρίσκονται στον ΧΥΤΑ και... επειδή δεν είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα, υπάρχουν πολλά νεογέννητα στην περιοχή και το πρόβλημα μέρα με την μέρα διογκώνεται.
Πολλές φορές γίνονται επιθετικά τα σκυλιά και ορμούν σε περαστικούς και περισσότερο σε διερχόμενα αυτοκίνητα.
- Γνωρίζει ο Δήμος την ύπαρξη αδέσποτων στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου όπου ζούνε και τρέφονται από τα σκουπίδια;
- Γνωρίζει ο Δήμος ότι τα άμοιρα αυτά ζώα υποφέρουν από ασθένειες εγκαταλελειμμένα στην μοίρα τους;
- Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι που φέρουν και την ευθύνη, ποιες συνέπειες (δικαστικές κ.α.) θα έχουν σε περίπτωση που ένας πολίτης προσβληθεί από ασθένεια ή κινδυνεύσει η ζωή ή υγεία του ύστερα από δάγκωμα αδέσποτου σκύλου;
Ας ρωτήσουν τη νομική υπηρεσία τους να το πληροφορηθούν.
Είδαμε στο χώρο έναν σκύλο με πληγές και ανείπωτη φαγούρα που εάν είχε μιλιά θα έλεγε πως θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να υποφέρει τόσο.
Επειδή η παρουσία των αδέσποτων σκυλιών στο ΧΥΤΑ δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με την δημόσια υγεία λόγω του ότι τα αδέσποτα μπορούν εύκολα να μεταδώσουν μολυσματικές ασθένειες, επειδή υπάρχουν καταγγελίες δημοτών για πολλές επιθέσεις:
- στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου
- στους περιπατητές του παλιού δρόμου Πολυγύρου-Παλαιοκάστρου
- στα απομακρυσμένα σπίτια της περιοχής
σε διερχόμενα οχήματα
Επειδή δημότες κυνηγοί που γνωρίζουν από σκυλιά μας ενημέρωσαν ότι οι συγκεκριμένες αγέλες είναι αδύνατο να προσεγγιστούν και πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς:

- Ζητάμε άμεσα ο Δήμος να φροντίσει για την περισυλλογή και ιατρική περίθαλψη (εμβολιασμός, στείρωση, θεραπείες) των άρρωστων σκυλιών πριν το πρόβλημα γίνει μεγαλύτερο.
Επίσης θα ζητήσουμε με έγγραφο τόσο η Κτηνιατρική υπηρεσία όσο και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας να επιληφθούν του θέματος.

Τώρα που έγινε γνωστό – αυτό που σίγουρα πολλοί αρμόδιοι γνωρίζανε διότι ο φύλακας του ΧΥΤΑ είχε κατ' επανάληψη ενημερώσει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ με τα αδέσποτα – ενεργείστε αναλόγως και φροντίστε τα δυστυχισμένα πλάσματα που ΔΕΝ επέλεξαν την ζωή αυτή που τα καταδίκασαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ιδιοκτήτες τους". 


Ιωάννης Σφυρής, Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: